Cel mai mare focar de Chikungunya din ultimii 10 ani. Poziţia autorităţilor indiene

Data actualizării: Data publicării:
studiu virus zika

Capitala indiană se confruntă cu cel mai mare focar de Chikungunya din ultimul deceniu, un virus care a făcut recent 13 morți, în condiţiile în care numărul total al celor infestaţi ajunge la 1.100 de persoane.

studiu virus zika

Situaţia la zi a fost dată publicităţii de autorităţile medicale de la New Dehli, care, potrivit EFE, preluată de Agerpres, resping ideea că ar fi o situație de urgență sanitară.

"Până în acest moment sunt în jur de 1.100 de cazuri de boală, mai multe decât în ultimii zece ani", a declarat, pentru agenția spaniolă de presă, directorul general pentru Servicii de Sănătate din Delhi, Tarun Seem. Potrivit oficialului citat, "nu este vorba despre o urgență sanitară". Virusul este transmis de țânțarul Aedes aegypti, care transmite și febra Dengue.

"Există multă panică în presă dar este o exagerare", a mai declarat Seem.

Potrivit surselor citate, şeful guvernului din Delhi, Arvid Kejriwal, le-a cerut partidelor politice să conlucreze, iar guvernatorul din Delhi, Najeeb Jung, a ordonat desfășurarea mai multor medici în spitalele orașului, în caz de necesitate.

Bolile Chikungunya și Dengue sunt asociate regimului ploios din sezonul musonic, care durează din iunie pânî în septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri