UPDATE Cel puțin 56 de persoane au murit după un atac sinucigaș cu bombă la o moschee șiită din Pakistan

Data actualizării: Data publicării:
moschee siita pakistan atentat
Foto: Profimedia Images

ACTUALIZARE 17:00 Bilanțul deceselor în urma atacului sinucigaș cu bombă la moscheea șiită din orașul Peșauar din nord-vestul Pakistanului a crescut la 56, a declarat un oficial din spital, conform Reuters.

Spitalul Lady Reading, unde majoritatea victimelor exploziei de vineri au fost aduse, a transmis într-un comunicat că 194 de răniți au fost deja internați.

---știre inițială----

Un atentat sinucigaș cu bombă la o moschee șiită din nord-vestul Pakistanului a avut loc vineri în timpul rugăciunilor. Cel puțin 30 de persoane au fost ucise în orașul Peșauar, potrivit oficialilor din poliție și din spitale, conform Reuters.

Bilanțul morților este așteptat să crească substanțial, având în vedere că mulți răniți sunt în condiție critică, potrivit oficialilor.

Niciun grup nu și-a asumat responsabilitatea pentru atac, unul dintre cele mai grave din ultimii ani împotriva minorității șiite care de multă vreme este o țintă a militanților islamiști sunii, inclusiv Statul Islamic și talibanii pakistanezi (TTP).

„Suntem în stare de urgență iar răniții sunt duși la spital”, a declarat ofițerul de poliție Muhammad Sajjad Khan pentru Reuters.

În ultimii ani, armata Pakistanului a lansat aproape în fiecare zi atacuri împotriva grupurilor de militanți.

Mohammad Aasim, purtător de cuvânt al Spitalului Lady Reading, unde victimele au fost aduse, a declarat pentru Reuters că au primit mai mult de 30 de trupuri.

Un oficial de rang înalt din poliție a confirmat că cel puțin 30 de persoane au fost ucise și că este vorba despre un atac sinucigaș cu bombă.

El a mai declarat pentru Reuters că doi bărbați înarmați au ajuns lângă moschee pe o motocicletă și au fost opriți pentru a fi controlați de poliție.

„Ei au deschis focul asupra poliției...și au intrat în moschee”, a spus oficialul forțelor de ordine.

Poliția încă investighează dacă ambii au atacat moscheea.

Premierul pakistanez Imran Khan a condamnat atacul, potrivit cabinetului său.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri