China anunță că a eradicat sărăcia extremă

Data publicării:
Sărăcie extremă în China
Foto: GettyImages

Președintele Xi Jinping a declarat "victoria absolută" a Chinei împotriva sărăciei extreme, în timpul unei conferinței la Beijing, informează publicația de stat Global Times. Anunțul vine cu câteva luni înainte să se împlinească 100 de ani de la fondarea Partidului Comunist chinez, aflat la conducerea celei mai populate țări din lume.

China ar urma să se declare o societate moderat prosperă în toate privințele la mijlocul acestui an, ceea ce ar însemna că țara asiatică și-a fi atins primul obiectiv al centenarului în 2021. În 2049, China urmează să-și atingă al doilea obiectiv al centenarului, acela de a construi "o țară socialistă modernă, prosperă, puternică, democratică, avansată din punct de vedere cultural și armonioasă".

Președintele Xi a decernat joi premii și certificate reprezentanților celor care și-au adus contribuția la reducerea sărăciei. 1.981 de persoane și 1501 colectivități au fost premiate la conferință.

Potrivit Global Times, China a ridicat toți oamenii săraci din mediul rural din sărăcie absolută, 832 de comitate, 128.000 de sate și aproape 100 de milioane de oameni având parte de o creștere a nivelului de trai.

Xi a declarat că sarcina împovărătoare de a elimina sărăcia absolută a creat un nou miracol în analele istoriei.

"Eliminarea sărăciei absolute arată că dezvoltarea Chinei a intrat într-o nouă etapă", a declarat Yu Shaoxiang, cercetător la Academia Chineză de Științe Sociale, pentru Global Times.

China nu îi va uita pe cei 1800 de oameni care s-au sacrificat viața în lupta împotriva sărăciei, a mai spus președintele Xi la conferință. În timp ce prăpastia dintre bogați și săraci se adâncește în anumite țări, China a reușit să-și îndeplinească obiectivul de reducerea a sărăciei înaintea ONU. În același timp, China a oferit ajutor și altor țări în curs de dezvoltare, contribuind la cauza globală de reducere a sărăciei, a adăugat liderul chinez Xi Jinping, potrivit Global Times.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri