Convenția Națională Republicană, unde Trump va fi „încoronat” de partidul său, va bloca accesul jurnaliștilor la eveniment

Data publicării:
Imagini de după Convenția Națională Republicană din 2016
Foto: Getty Images

Presa nu va avea acces la Convenția Națională Republicană care va avea loc în această lună și în care președintele Trump va fi renominalizat pentru un al doilea mandat la Casa Albă din partea Partidului Republican, a confirmat o purtătoarea de cuvânt, citată de The Guardian.

Este pentru prima oară când presa primește interzis la un astfel de eveniment major. Convenția, o sursă de controverse deja de ceva vreme, ar fi trebuit să se desfășoare în orașul Charlotte din Carolina de Nord, un stat pe care Trump l-a câștigat în 2016 și care este unul dintre statele importante în matematica electorală a candidaților republicani la Casa Albă.

Ulterior, din cauza pandemiei, guvernatorul acestui stat s-a opus organizării Convenției, iar Trump a decis să o mute în Jacksonville, în Florida, un stat absolut esențial pentru Trump în 2020. Însă restricțiile i-au pus din nou probleme președintelui care s-a decis, într-un final să își primească „încoronarea” în cadrul unui eveniment foarte restrâns în Carolina de Nord.

336 de delegați se vor reuni în Charlotte, în data de 24 august, pentru a îi înmâna, formal, lui Trump nominalizarea partidului. Dacă decizia va rămâne în picioare, va fi prima convenție la care presa nu va acces: „Având în vedere restricțiile și limitările luate pentru protejarea sănătății publice, am planificat ca activitățile din Charlotte să fie închise pentru presă”, a declarat o purtătoare de cuvânt.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri