Coreea de Nord dă o replică tăioasă la acuzațiile că l-a torturat „dincolo de orice imaginație” pe Otto Warmbier

Data publicării:
otto

Coreea de Nord l-a catalogat joi pe preşedintele american Donald Trump drept un ”bătrân nebun”, pentru că liderul american a acuzat Phenianul că l-a torturat pe studiantul american Otto Warmbier, mort în iunie după ce a fost reptriat din Nord în comă, relatează AFP, citat de News.ro.

”Trump şi claca sa, cu propaganda lor anti-RPDC (acronomul oficial al Coreei de Nord), exploatează încă o dată moartea lui Otto Warmbier", un student american condamnat în 2016 la 15 ani de muncă forţată după ce a furat un afiş de propagandă în timpul unui voiaj, a declarat Ministerul nord-coreean de Externe, citat de agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA.

Statele Unite ”merg până la a folosi o persoană moartă în campania lor de conspiraţie, pentru a alimenta presiunea internaţională asupra RPDC”, a adăugat ministerul.

Donald Trump a acuzat Phenianul marţi, pe Twitter, că l-a ”torturat dincolo de imaginabil” pe tânărul în vârstă de 22 de ani în timpul detenţiei. 

Şeful statului american a făcut aceste declaraţii în urma unui interviu al părinţilor lui Otto Warmbier, care au acuzat regimul nord-coreean că l-a ”torturat şi rănit în mod intenţionat” pe fiul lor. Ei au formulat aceste acuzaţii marţi dimineaţa, pe postul Fox News.

Otto Warmbier a decedat pe 13 iunie, la câteva zile după ce a fost repatriat - în comă - în Statele Unite, după 18 luni de detenţie în Coreea de Nord.

Autopsia nu a dezvăluit, potrivit legistului, vreo probă clară cu privire la torturarea fizică a tânărului şi nici dinţi sau oase rupte recent, aşa cum afirmă părinţii acestuia.

Otto Warmbier prezenta leziuni cerebrale grave, care urmează de obicei unui stop cardio-respirator, potrivit medicilor săi.

Originea comei sale profunde rămâne însă înconjurată de mister.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri