Coreea de Nord susține că virusul SARS CoV-2 a intrat în țară purtat de vânt

Data publicării:
Kim Jong-un într-o farmacie, purtând mască de protecție
Kim Jong-un inspectează o farmacie de la Phenian. Foto: Profimedia Images

Focarul de Covid din Coreea de Nord a fost provocat de cetățenii care au atins „lucruri străine”, purtate de vânt în apropierea graniței cu Coreea de Sud, anunță presa din Phenian, citată de BBC. Din acest motiv, locuitorii sunt îndemnaţi să fie vigilenţi și să nu atingă obiectele care ar fi putut trece prin aer peste graniţă. Avertizarea apare în timp ce țara se află în mijlocul unei grave crize COVID-19.

„Se știa că un soldat în vârstă de 18 ani, numit Kim, și un copil de grădiniță de cinci ani, numit Wi, au intrat în contact cu lucruri străine pe un deal din jurul cazărmii și al cartierelor rezidențiale din Ipho-ri la începutul lunii aprilie", au relatat jurnaliștii nord-coreeni de la KCNA.

Cei doi au avut simptome și ulterior au fost testați pozitiv pentru coronavirus. Ipho-ri se află pe coasta de est, în apropiere de granița cu Coreea de Sud.

„Rezultatele investigației au arătat că mai multe persoane care au venit din zona Ipho-ri, din comitatul Kumgang, din provincia Kangwon în capitală la jumătatea lunii aprilie au avut febră, iar în rândul contacților lor a fost observată o creștere bruscă a cazurilor de febră", a adăugat KCNA.

Dezertorii nord-coreeni și activiștii sud-coreeni obișnuiesc să zboare cu baloane peste granița puternic păzită, transportând pliante și ajutoare umanitare.

Locuitorii care observă un obiect ciudat sunt instruiți să-l raporteze imediat, astfel încât să poată fi îndepărtat rapid de o echipă anti-epidemie.

Deși raportul nu a menționat în mod direct Coreea de Sud, Seul a negat cu fermitate teoria potrivit căreia COVID-19 ar fi putut pătrunde în țară purtat de vânt.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri