Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică spre apele teritoriale sud-coreene

Data actualizării: Data publicării:
kim jong un langa lideri militari avand in spate un camion cu o racheta balistica
Coreea de Nord a făcut al șaselea test cu rachetă în decurs de două săptămâni Foto: Profimedia Images

Coreea de Nord a lansat joi dimineața o nouă rachetă balistică înspre apele teritoriale sud-coreene, potrivit biroului premierului japonez și oficialilor sud-coreeni, relatează Sky News.

 Televiziunea niponă NHK a transmis că racheta pare să fi aterizat în afara zonei economice exclusive a Japoniei. Coreea de Sud a declarat, de asemenea, că o rachetă nord-coreeană a fost lansată joi dimineață în largul coastelor sale estice. Șeful Statului Major al armatei sud-coreene a declarat că lansarea a avut loc joi dimineață, dar nu a oferit alte detalii, cum ar fi distanța parcursă.

Testul nord-coreean vine la două zile după ce Phenianul, pentru prima dată după cinci ani, a lansat o rachetă pe deasupra Japoniei, aparent ca răspuns la exerciții militare comune din regiune la care participă SUA.

Lansarea de joi dimineață este cea de-a șasea rachetă nord-coreeană trasă în mai puțin de două săptămâni.

Gestul de sfidare al Phenianului vine la câteva ore după o reuniune a Consiliului de Securitate pe tema ambițiile nucleare nord-coreene. În timpul reuniunii, ambasadorul american la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a acuzat Rusia și China - fără a le numi - că au permis Phenianului acest lucru, relatează CNN.

„Doi membri permanenți ai Consiliului de Securitate i-au permis [liderului nord-coreean] Kim Jong-un să continue aceste provocări”, a spus ambasadoarea americană.

Experții au avertizat că testele recente ale Coreei de Nord sugerează că este posibilă o escaladare, iar un test nuclear ar putea avea loc „oricând”.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri