Coreea de Nord susține că a testat lansatoare de rachete cu rază lungă de acțiune

Data publicării:
test racheta coreea de nord, kim jong un_kcna (4)

Coreea de Nord a testat lansatoare de rachete cu rază lungă de acţiune şi arme tactice teleghidate, în cursul unor exerciţii militare supervizate de însuși liderul Kim Jong-un, a anunţat duminică agenţia oficială de presă KCNA, informează Agerpres.

kim jong un news.cn
Kim Jong un a supervizat personal testele cu rachetă de sâmbătă

KCNA a precizat că tirurile au avut loc sâmbătă, când Coreea de Nord a lansat, de asemenea, mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune spre Marea Japoniei.

„Obiectivul acestor exerciţii a fost de a testa capacităţile operaţionale şi precizia lansatoarelor de rachetă de mare calibru şi cu rază lungă de acţiune, precum şi a armelor tactice teleghidate”, a menționat KCNA. Tirurile ar fi avut loc tot spre Marea Japoniei.

În urmă cu câteva zile, Phenianul avertiza Statele Unite asupra „unui rezultat indezirabil”, dacă nu îşi vor ajusta poziţia până la sfârşitul anului, în condițiile în care negocierile privind programul balistic şi nuclear nord-coreean sunt blocate de trei luni.

Cu toate acestea, preşedintele american, Donald Trump, a spus sâmbătă că este încredințat că liderul nord-coreean Kim Jong-un nu vrea să-şi încalce angajamentele. „Totul este posibil în această lume foarte interesantă, dar cred că Kim Jong Un realizează pe deplin marele potenţial economic al Coreei de Nord şi că nu va face nimic pentru a-i pune capăt”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri