Video Cum explică ucrainenii de ce n-au reușit rușii să distrugă niciun HIMARS: țin vehiculele în adăposturi antiatomice de pe vremea URSS

Data actualizării: Data publicării:
ezgif.com-resize (9)
Ucrainenii spun că îți țin lansatoarele HIMARS în adăposturi antiatomice de pe vremea URSS. Captură gif: Twitter/Ministerul ucrainean al Apărării

Ministerul ucrainean al Apărării a publicat miercuri un clip în care prezintă cum reușesc militarii Kievului să ascundă lansatoarele de rachete HIMARS în adăposturi speciale antiatomice, construite de pe vremea fostei Uniuni Sovietice. Militarii ucraineni spun că aceste buncăre speciale reprezintă unul din motivele pentru care forțele ruse nu au reușit până în prezent să distrugă niciun vehicul HIMARS.

Clipul de propagandă publicat de ministerul Apărării de la Kiev are ca personaj principal un militar ucrainean care se prezintă drept „Căpitanul Himars”.

„Aruncați o privire la condițiile în care lansatoarele HIMARS sunt depozitate. Acestea sunt facilități militare construite în perioada Uniunii Sovietice. Pot rezista inclusiv la atacuri nucleare”, a spus militarul ucrainean.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La începutul acestui an, Ucraina dispunea de cel puțin 20 de lansatoare de rachet HIMARS, conform New York Post.

Aceste lansatoare au început să fie livrate de SUA Ucrainei din vara anului trecut și s-au dovedit extrem de eficient până acum pe câmpul de luptă.

Performanța acestor sisteme l-a făcut pe ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, să ordone generalilor ruși să prioritizeze distrugerea HIMARS-urilor și a sistemelor similare livrate de țările NATO, după ce acestea au provocat pagube importante liniilor de aprovizionare ale armatei ruse.

Moscova a început apoi să comunice, cu o frecvență aproape săptămânală, distrugerea unui astfel de sistem furnizat de Occident, inclusiv HIMARS. În replică, ucrainenii au spus că rușii au bombardat de fapt niște „momeli” realizate din lemn care imitau celebrele lansatoare.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri