Cum se vede contraofensiva Ucrainei de la Kiev și Moscova. Peskov: „Nu merge conform planului”. Ucrainenii spun că au recucerit 200 km2

Data publicării:
ucraina razboi 2
Război în Ucraina. Foto: Facebook/Armata ucraineană

Rusia a declarat luni că contraofensiva Ucrainei nu decurge conform planului și că ucrainenii irosesc echipamente occidentale de miliarde de dolari. De partea cealaltă, Kievul susține că a recucerit peste 200 de kilometri pătrăți de teritoriu în sudul țării de la lansarea contraofensivei.

Forțele ucrainene au recucerit aproape 15 kilometri pătrați în est și sud în ultima săptămână, a declarat luni ministrul adjunct al Apărării. 

În total, de la lansarea contraofensivei, ucrainenii ar fi recucerit 204,7 kilometri pătrați în sud, a declarat Hanna Maliar pe Telegram.

Potrivit Reuters, Maliar a spus că trupele Kievului au recucerit 2 kilometri pătrați în ultima săptămână pe frontul din Bahmut.

În sud, unde forțele ucrainene încearcă să avanseze spre orașele Berdiansk și Melitopol, Maliar a spus că trupele Kievului au recucerit 12,6 kilometri pătrați în ultima săptămână.

Trupele ruse au încercat să atace pe două fronturi în nord, în apropiere de Kupiansk și Lîman, dar nu au reușit să străpungă liniile ucrainene, a mai spus Mailar

Tot luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov,  a declarat reporterilor că „resurse de mai multe miliarde de dolari care au fost transferate de țările NATO către regimul de la Kiev sunt de fapt cheltuite ineficient și fără scop”. 

Rușii spun că ofensiva ucraineană „nu merge conform planului”.

Și ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Ucraina „aruncă cu disperare noi forţe” în atacurile asupra poziţiilor ruse, dar nu a reuşit să avanseze.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri