Cutremur puternic în Filipine. Seismul a durat mai puțin de un minut, autoritățile au avertizat că vor urma replici

Data publicării:
cutremur-filipine
Cutremur puternic în Filipine. FOTO: Captură Twitter

Un cutremur cu magnitudinea 6,2 a avut loc în Filipine joi, potrivit Institutului Geologic al SUA (USGS), iar autorităţile locale au avertizat cu privire la replici şi posibile daune.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 124 de kilometri, în jurul orei locale 10.00 (02.00 GMT), în largul coastei oraşului Calatagan, în provincia Batangas, lângă capitala Manila.

Şeful poliţiei din Calatagan, Emil Mendoza, a spus că în momentul producerii seismului a fugit afară cu angajaţii din secţie. 

Nu au fost raportate imediat victime sau pagube, dar au fost trimise autorităţi de gestionare a dezastrelor pentru a evalua bilanţul, a declarat Mendoza, scrie News.ro. Ronald Torres, ofiţer de gestionare a dezastrelor la Calatagan, a declarat că seismul a durat între 30 de secunde şi un minut.

Cutremurul a fost resimţit în capitală, Manila, unde locuitorii au fugit din clădiri.

Cutremurele au loc zilnic în Filipine, care se află pe „Inelul de foc” al Pacificului, o zonă cu activitate seismică şi vulcanică intensă.

Ultimul cutremur major a avut loc în nordul Filipinelor în octombrie. Cu o magnitudine de 6,4, a lovit oraşul Dolores din provincia muntoasă Abra, rănind mai multe persoane, distrugând clădiri şi întrerupând electricitatea în cea mai mare parte a regiunii.

Un cutremur cu magnitudinea 7 a lovit, de asemenea, provincia Abra în iulie, provocând alunecări de teren. Atunci au murit 11 oameni şi alte câteva sute au fost rănite.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri