Doi mineri blocați în subteran au supraviețuit 9 zile doar cu cafea

Data publicării:
Doi mineri blocați în subteran au supraviețuit 9 zile doar cu cafea
Doi mineri blocați în subteran au supraviețuit 9 zile doar cu cafea. Foto: Profimedia Images

Doi mineri sud-coreeni au fost salvați după ce au rămas blocați în subteran mai bine de nouă zile. În tot acest timp, au supraviețuit consumând doar cafea și apa care se scurgea din tavan, relatează BBC.

Cei doi bărbați, de 62 și 56 de ani, au rămas blocați la aproape 200 de metri adâncime, după ce mina de zinc unde lucrau s-a prăbușit pe 26 octombrie în Bonghwa, estul Coreei de Sud.

Operațiunea de salvare a început joi, când serviciile de urgență au săpat o gaură și au introdus o cameră mică pentru a-i localiza pe mineri.

Vineri, au fost recuperați de salvatori, la mai bine de nouă zile după ce a început calvarul lor. În tot acest timp, minerii s-au hrănit cu cafeaua instant pe care au avut-o la ei și au băut apa care a curs din tavan, au spus autoritățile.

Totodată, pentru a se încălzi, minerii au făcut un foc și au improvizat un cort de plastic în interiorul unui tunel, bănuiesc autoritățile.

Bărbații au fost recuperați în stare stabilă și duși la un spital local, pentru recuperare.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a numit salvarea lor cu „adevărat miraculoasă”, fiind recunoscător salvatorilor.

„Mulțumesc că aţi revenit sănătoşi, în momentul în care eraţi între viaţă şi moarte”, a scris președintele, pe pagina sa de Facebook.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri