Donald Trump ar putea rămâne fără cont de Twitter după ce nu va mai fi președinte

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump
Președintele SUA, Donald Trump. Foto: GettyImages

Președintele în funcție al Statelor Unite, Donald Trump, care încă se bucură de anumite scutiri de la respectarea regulilor pe Twitter în virtutea faptului că este unul dintre liderii lumii, ar putea rămâne fără cont pe rețeaua socială începând cu 20 ianuarie, dacă continuă să răspândească teorii ale conspirației și să publice mesaje cu conținut înșelător, relatează The Independent.

Reprezentanții Twitter au confirmat că Donald Trump nu se va mai bucura de aceleași privilegii pe care le are acum, în virtutea faptului că este președinte în funcție. Astfel, contul său ar putea fi suspendat dacă va continua să publice mesajele sale obișnuite prin care promovează teorii ale conspirației și informații demonstrabil false sau înșelătoare.

Donald Trump este un avid utilizator de Twitter și a folosit constant platforma pentru a propaga teorii ale conspirației ridicole cu privire la mai multe subiecte, însă astfel de mesaje din partea sa au devenit din ce în ce mai frecvente după ce a pierdut alegerile din 3 noiembrie.

Chiar și înainte de a deveni președinte, Trump a propagat numeroase alte teorii ale conspirației, una dintre ele fiind aceea conform căreia președintele Barack Obama nu ar fi fost cetățean american și ar fi fost născut în Kenya, ceea ce l-ar fi făcut neeligibil pentru a ocupa cea mai înaltă funcție în statul american – această ridicolă conspirație a fost demontată în numeroase rânduri.

Twitter a marcat postările sale care conțineau astfel de mesaje pentru a atrage atenția utilizatorilor că este vorba de mesaje înșelătoare sau care promovează teorii ale conspirației.

Donald Trump este al doilea cel mai urmărit politician de pe Twitter, având 88,6 milioane de urmăritori, la distanță mare de primul clasat, predecesorul său de la Casa Albă, Barack Obama, care este urmărit de 125 de milioane de oameni.

Prin comparație, contul oficial al instituției prezidențiale, POTUS, are doar 33,1 milioane de urmăritori. Twitter a anunțat deja că va face „transferul de putere” al contului de la Trump la Biden, chiar dacă actualul președinte va refuza să își accepte înfrângerea.

Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale din 3 noiembrie și a fost deja votat și Colegiul Electoral. El urmează să depună jurământul și să intre în funcția de președinte al Statelor Unite începând din 20 ianuarie 2021. 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri