Donald Tusk, îngrijorat după atacul de la Moscova: Sper că nu va fi un pretext pentru escaladarea violenței

Data publicării:
Latvian Prime Minister, Evika Silina visits in Warsaw, Poland - 29 Feb 2024
Premierul polonez Donald Tusk. Foto: Profimedia Images

Premierul polonez Donald Tusk a condamnat, sâmbătă, cu fermitate „atacul brutal” comis vineri seara la periferia Moscovei, soldat cu cel puţin 143 de morţi, exprimându-şi în acelaşi timp speranţa că acesta să nu devină „un pretext” pentru o „escaladare a violenţei”, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

„Polonia condamnă cu fermitate atacul brutal (...). Suntem cu toţii în doliu pentru familiile victimelor. Sperăm că această teribilă tragedie să nu servească nimănui drept pretext pentru o escaladare a violenţei şi agresiunii”, a scris şeful guvernului polonez pe reţeaua de socializare X.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Organizaţia jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul de la Moscova, dar sunt indicii că Rusia urmăreşte o legătură cu Ucraina, în pofida negărilor oficialilor ucraineni potrivit cărora Kievul ar avea vreo legătură cu atacul, notează Reuters.

Citește și: VIDEO&FOTO Filmul masacrului de la Moscova. Primele imagini din sala de concerte, unde 143 de oameni au murit. 28 de cadavre găsite într-o toaletă

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat asigurări că „toţi cei patru autori” ai atacului comis vineri seara la periferia Moscovei au fost arestaţi în timp ce „se îndreptau spre Ucraina”, notează AFP.

„Se îndreptau spre Ucraina unde, conform datelor preliminare (ale anchetatorilor), le fusese pregătită o 'fereastră' pentru a trece graniţa”, a afirmat Putin, dând asigurări că „cei care se află în spatele acestor terorişti vor fi pedepsiţi” şi că „nu vor avea un destin de invidiat”.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri