Video Drona Bayraktar donată de lituanieni Kievului a distrus deja blindate rusești în valoare de zeci de milioane de dolari

Data actualizării: Data publicării:
Drona Bayraktar pentru care lituanienii au făcut chetă, dar au primit-o gratis.
Drona Bayraktar pentru care lituanienii au făcut chetă, dar au primit-o gratis și au donat-o ulterior Ucrainei. Foto: Twitter/ Ministerul Apărării din Lituania

Două drone Bayraktar, dintre care una este cea donată recent de lituanieni Ucrainei, au distrus în ultimele trei zile blindate și tehnică de luptă a armatei ruse în valoare de peste 26 milioane de dolari, a declarat șeful Statului Major al armatei ucrainene, preluat de The Kyiv Independent.

Astfel, în perioada 31 august - 2 septembrie, dronele au distrus 8 tancuri T-72, o mașină de luptă a infanteriei, un obuzier autopropulsat și „alte piese de artilerie”, al căror cost total a fost estimat la aproape 26,5 milioane de dolari.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În plus dronele Bayraktar au mai avariat alte cinci tancuri T-72 și un blindat aparținând forțelor ruse și au provocat noi pabube estimate la 1,85 miloane de dolari, conform șefului Statului Major al armatei ucrainene.

În luna iulie, ministerul lituanian al Apărării a anunțat că va dona Ucrainei drona Bayraktar primită gratis din Turcia, deși a fost organziată o chetă națională pentru cumpărarea ei. De asemenea, banii strânși de la lituanieni vor fi folosiți pentru a ajuta poporul ucrainean.

Postul de televiziune Laisves TV a organizat o chetă în cadul căreia au fost strânși 6 milioane de euro pentru a cumpăra drona de la producătorul turc Baykar, dar acesta a decis să o doneze gratis.

Pe 22 august, ministrul ucrainean al Apărării a publicat primele imagini cu poziții de artilerie distruse de drona Bayraktar donată de Lituania.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri