Emmanuel Macron anunță un ajutor internațional de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova

Data actualizării: Data publicării:
macron
Președintele francez Emmanuel Macron la a treia conferință ministerială a platformei de sprijin pentru Republica Moldova din Paris. Foto: Profimedia Images

Președintele francez Emmanuel Macron, într-un discurs la o conferință a donatorilor pentru Moldova care a avut loc la Paris, a anunțat un pachet de ajutor internațional suplimentar în valoare de mai mult de 100 de milioane de euro pentru țara din estul României, transmite Reuters.

El a spus că mare parte din acel ajutor ar trebui concentrat pe sprijinirea Moldovei în a face față crizei energetice venite drept consecință a invaziei ruse în Ucraina.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat luni, la Paris, înaintea Conferinţei ministeriale a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, că această ţară are nevoie de granturi pentru a cumpăra energie de pe piaţă.

El a reamintit că, în cadrul Conferinţei ministeriale a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, desfăşurată pe 15 iulie, la Bucureşti, s-a obţinut un sprijin în valoare totală de 615 milioane euro, dintre care 432,3 milioane euro asistenţă sub formă de granturi.

Aurescu a precizat că din cauza bombardamentelor din Ucraina, Moldova nu a mai putut importa electricitate din această ţară. Începând cu 14 octombrie, România a început să furnizeze electricitate Republicii Moldova, iar ţara noastră asigură în prezent 80-90% din necesar.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri