„Este politicianul şi actorul de stat nr. 1 în ţară”. Peskov spune că Vladimir Putin nu are concurenți în Rusia

Data publicării:
dmitri peskov si vladimir putin
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu are niciun concurent credibil care să-i conteste puterea, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu are niciun concurent credibil care să-i conteste puterea, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, într-un moment în care Moscova lansează pregătirile pentru alegerile prezidenţiale preconizate pentru luna martie a anului viitor, relatează AFP, citată de Agerpres.

Camera superioară a Parlamentului rus urmează să stabilească în decembrie data viitoarelor alegeri prezidenţiale, care ar trebui să aibă loc, probabil, în 17 martie, potrivit media ruse. Preşedintele rus, aflat la putere de un aproape un sfert de secol, nu a anunţat încă dacă îşi va înainta candidatura pentru a-şi reînnoi mandatul.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a subliniat marţi, în comentarii făcute pentru jurnaliştii ruşi care îl însoţesc pe preşedinte în vizita sa în China, că „Putin este, bineînţeles, politicianul şi actorul de stat nr. 1 în ţară”.

„Părerea mea este, poate că nu am dreptul să o spun, că astăzi el nu are niciun concurent în Rusia şi nici nu poate avea unul”, a spus Peskov.

După invazia în Ucraina, Rusia şi-a intensificat şi mai mult represiunea împotriva opoziţiei.

Kremlinul a modificat Constituţia rusă în 2020, permiţându-i liderului rus să mai exercite două mandate după cel care se încheie în 2024, care ar fi trebuit să fie ultimul.

Astfel, Putin poate rămâne la Kremlin până în 2036, când va împlini 84 de ani.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri