Video Explozie uriașă la o uzină militară din regiunea Moscovei. Cel puțin 45 persoane au fost rănite, patru în stare gravă

Data actualizării: Data publicării:
moscova
Explozie puternică în apropiere de Moscova. Sursă foto: Twitter

Cel puțin 45 de persoane au fost rănite, miercuri, în urma unei explozii puternice la o fabrică de echipamente optice, de lângă Moscova, relatează The Moscow Times.

ACTUALIZARE Crește numărul victimelor, în urma exploziei de la uzina optico-mecanică militară din regiunea Moscovei, relatează Reuters, citată de The Guardian.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Știrea inițială

Suflul deflagrației a spart geamurile clădirilor din apropiere, în timp ce o coloană uriașă de fum s-a ridicat la sute de metri deasupra Uzinei optico-mecanice Zagorsk, din orașul Serghiev Posad, vizibilă de la mare distanță.

Toți muncitorii au fost evacuați de urgență, iar numeroase echipaje ale ambulanței au intervenit la fața locului. Compania produce dispozitive optoelectronice pentru industrie și asistență medicală. Cel puțin 35 de persoane au fost rănite, iar patru dintre acestea se află în stare gravă, au transmis autoritățile locale pentru presa de stat.

Administrația din Serghiev Posad a ordonat „evacuarea totală” a tuturor clădirilor uzinei și atelierelor, potrivit unui comunicat de presă. „Sunt multe clădiri ale căror ferestre au fost sparte”, a precizat administrația locală, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Deflagrația ar putea fi cauzată de „încălcări ale fluxului de lucru”, contrar unor informații privind un posibil atac cu drone, au precizat serviciile de urgență citate de agenția oficială de presă RIA Novosti.

Uzina optico-mecanică Zagorsk, denumită „ZOMZ”, produce dispozitive de vedere pe timp de noapte și binocluri pentru armata rusă, fiind parte a conglomeratului Rostec, un gigant din domeniul apărării.

Biroul procurorului din regiunea Moscova a confirmat ulterior că un depozit de explozibili situat lângă uzină a fost epicentrul exploziei de miercuri.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri