Germania va participa la reuniunea OSCE, chiar dacă vine și Rusia. Annalena Baerbock: E important să ne opunem „nebuniei imperiale”

Data publicării:
annalena baerbock susține o conferință de presă la bruxelles
Annalena Baerbock (foto) a participat la reuniunile Consiliului Nord-Atlantic, de la Bruxelles. Sursa foto: Profimedia Images

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, şi-a susţinut miercuri intenţia de a lua parte la o reuniune ministerială a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), în pofida participării Rusiei. Aceasta a spus că este nevoie de mai multă cooperare în Europa, pentru a se opune „nebuniei imperiale”, transmite DPA, preluată de Agerpres.

Prezentă la Bruxelles pentru o reuniune a NATO la nivelul miniştrilor de externe, Baerbock a afirmat că este important să se opună '„nebuniei imperiale'” a Rusiei la reuniunea ministerială a OSCE de la Skopje şi a argumentat că în Europa este nevoie acum de mai multă cooperare şi securitate.

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba şi omologii săi din ţările baltice şi-au anulat planurile de a participa la reuniunea OSCE de la Skopje, care va începe joi.

Aceștia boicotează astfel prezenţa şefului diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, la reuniunea din capitala Macedoniei de Nord.

Annalena Baerbock a explicat că înţelege diferitele sensibilităţi, în special în Europa de Est, dar a insistat că are intenţia de a face tot posibilul pentru a-l împiedica pe ministrul de externe rus să distrugă OSCE.

Şefa diplomaţiei germane a menţionat eforturile pentru soluţionarea problemelor financiare ale organizaţiei, care a fost creată în 1975 în timpul „războiului rece” ca un forum de dialog între Vest şi Est. Ea a mai spus că Rusia încearcă să blocheze extinderea mandatului actualului secretar general al OSCE, germanca Helga Schmid.

OSCE are 57 de membri, printre aceștia numărându-se și Ucraina şi Rusia.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri