Video „Hai, hai, fugi, fugi!” Cât de greu e pentru militarii ucraineni să treacă de liniile de apărare ruse

Data publicării:
gif compresat
Militari ucraineni pe frontul de la Zaporojie. Captură gif: Twitter/Noel Reports

O înregistrare video publicată pe conturile sociale arată un grup de militari ucraineni țintuiți într-o tranșee de focul armatei ruse în regiunea Zaporojie, locul unde de aproape două luni se desfășoară lupte grele ca urmare a contraofensivei armatei ucrainene, declanșate la începutul lui iunie.

„Pentru toți care se întreabă: De ce forțele armate ucrainene nu avansează? Iată dificultățile cărora trebuie să le facă față luptătorii ucraineni. Trebuie să lupte din greu împotriva unor linii defensive bine pregătite. Rușii nu fug așa cum au făcut la Harkov, ci se opun cu tot ce au în dotare”, este comentariul care însoțește acest clip publicat pe contul de Twitter al Noel Reports, o platformă digitală specializată în relatări din zone de conflict.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La un moment dat, în sprijinul ucrainenilor vine un TAB - transportor blindat -  care începe să tragă cu mitraliera grea asupra pozițiilor armatei ruse.

„Băieți, ieșiți toți (din tranșee), să urcăm (în TAB). Uite-l, vine chiar aici. Haideți, haideți, fugi, fugi!”, se aude un militar ucrainean strigând printre focurile de armă.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus recent că Rusia face tot ce poate pentru a-i opri pe soldaţii ucraineni să înainteze în sud şi în est, „unde fiecare avans şi recucerire de teren, indiferent cât de mică, este importantă”.

De asemenea, un general ucrainean de rang înalt a raportat noi progrese pe frontul de sud al războiului, spunând că trupele sale „elimină sistematic inamicul din pozițiile lor”. Generalul Oleksandr Tarnavskîi, comandantul forțelor ucrainene din sud, declara sâmbătă pe Telegram că rușii au pierdut cel puțin 200 de oameni, în ultimele 24 de ore.

Concomitent, analiștii militari ucraineni au sugerat că forțele Kievului fac eforturi să înainteze spre sud și nu e deloc ușor. Armata ucraineană s-a concentrat pe capturarea satelor din sud-est într-o ofensivă către Marea Azov și zonele din apropierea orașului de est Bahmut, cucerite de forțele ruse în mai, anul trecut, după luni de lupte intense. Media ruse spun că forțele Moscovei au respins atacurile ucrainene din estul regiunii Donețk, inclusiv în jurul orașului Bahmut.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri