Video Imagini emoționante cu săteni din Robotîne, eliberați de soldații ucraineni. „Nu plânge, suntem în siguranță, suntem acasă acum”

Data publicării:
femei plnag la telefon, eliberate de soldatii ucraineni
Localnicii din Robotîne au plâns de fericire când au fost salvați de soldații ucraineni. Sursă colaj foto: capturi video X

Ministerul Apărării de la Kiev a publicat imagini emoționante filmate de soldații ucraineni după ce au salvat mai mulți localnici din Robotîne, un sat de importanță strategică din sud-estul țării, pe care forțele ucrainene vor să-l cucerească pentru a tăia accesul rușilor spre Crimeea. Clipul video s-a viralizat pe canalele ucrainene de pe rețelele sociale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Imaginile prezintă localnici din Robotîne, în special femei, care coboară din vehicule militare, îi pupă pe soldații care le-au salvat și primesc apă și telefoane să-i sune pe cei dragi. 

- Bună, fetița mea, bună, bună. Iubita mea, ne-au adus, iubita mea, ne-au...

- Știu, mamă, știu.

- Nu plânge, suntem în siguranță, suntem acasă acum, spune femeia, care nu-și poate stăpâni lacrimile.

Ea povestește viața cumplită pe care au avut-o sub ocupația rusă, fără apă, fără curent electric, obligați să cultive legume în curte, ca să aibă ce mânca.

Misiunea de salvare a fost executată de Brigada 47 Mecanizată, potrivit Ministerului Apărării de la Kiev.

Ucraina a anunțat marți că trupele sale au intrat în satul Robotîne, important din punct de vedere strategic pentru contraofensiva ucraineană.

Hanna Maliar, ministrul adjunct al apărării al Ucrainei, a declarat că soldații ucraineni organizează evacuarea civililor, dar încă sunt sub focul forțelor ruse. 

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri