Video Încă un caz „George Floyd” în SUA. Un bărbat de 28 de ani a murit sufocat în custodia poliției. Șapte ofițeri, acuzați de omor

Data publicării:
omorat de politisti
Un bărbat de 28 de ani a murit sufocat în timp ce era în custodia poliției. Foto: Captură video

Încă un bărbat de culoare a murit în timp ce era în custodia poliției din Statele Unite. Irvo Otieno, în vârstă de 28 de ani, a murit sufocat după ce mai mulți polițiști și asistenți medicali au încercat să-l imobilizeze, pentru a-l interna într-un spital de boli psihice. O înregistrare video șocantă a incidentului, care a avut loc pe 6 martie, a fost făcută publică, potrivit CBS News.

Filmarea, fără sunet, arată cum bărbatul bolnav mintal este târât cu cătușe la mâini și la picioare. Mulți polițiști și personalul medical se luptă cu el să-l imobilizeze. Îl țintuiesc la pământ, până când omul rămâne fără suflare. Apoi încearcă în zadar să-l resusciteze. În total, bărbatul a fost ținut la pământ timp de 11 minute. „Fiul meu a fost tratat ca un câine. Mai rău decât un câine. Fiul meu a fost torturat”, a spus mama lui Otieno, Caroline Ouko, care a văzut filmarea în urmă cu o săptămână.

Familia victimei spune că Otieno s-a luptat cu probleme de sănătate mintală, dar avea o „inimă mare” și era un „ascultător grozav”. „Irvo este la fel de american ca plăcinta cu mere”, a spus mama lui, care a povestit că a luat decizia de a se muta în Statele Unite din Kenya când Otieno avea patru ani. El a urmat liceul Freeman și apoi a făcut o facultate în California și a fost un artist hip-hop aspirant, a mai spus ea. „Boala mintală nu ar trebui să fie biletul tău spre moarte”, a spus Ouko.

Washington Post relatează că eforturile de resuscitare au durat mai puțin de o oră. Otieno a murit la fața locului, iar raportul preliminar al Biroului Medical Examinator a identificat asfixierea drept cauză a decesului. Șapte membri ai forțelor de ordine și trei asistenți sunt acum acuzați de omor. Ar putea fi inculpați și alții. Bărbatul fusese arestat ca suspect pentru un posibil furt prin efracție.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri