Incendiu devastator la un spital din Roma. 4 oameni au murit

Data publicării:
pompier italian la stingerea incendiului la un spital din roma
Un incendiu devastator a izbucnit în apropierea morgii spitalului San Giovanni Evangelista din suburbia romană Tivoli. Foto: Profimedia

Cel puțin 4 oameni au murit și peste 200 de persoane au fost evacuate după ce un incendiu devastator a izbucnit în apropierea morgii spitalului San Giovanni Evangelista din suburbia romană Tivoli, vineri noaptea, relatează CNN.

Incendiul a izbucnit la subsol, unde se afla morga, în jurul orei locale 22.30 și s-a răspândit rapid în zona unității de primiri urgențe de la etajul de deasupra.

Martorii care se aflau la urgențe au spus că s-a luat curentul și că focul a cuprins apoi rapid toată aripa, potrivit presei italiene.

Portrivit pompierilor, victimele sunt doi bărbaţi de 76 şi 86 de ani şi o femeie de 84 de ani. Două persoane au fost spitalizate după ce s-au intoxicat cu fum.

În timp ce se luptau cu flăcările, pompierii au descoperit un al patrulea cadavru, al unei femei de 86 de ani, dar nu este clar dacă aceasta a murit înainte sau în timpul incendiului.

Circa 200 de pacienţi, inclusiv copii şi nou-născuţi, au fost evacuați și transferaţi alte spitale din Roma, potrivit Agerpres. Etajele superioare nu au fost afectate de flăcări, însă fumul a ajuns şi acolo, iar din acest motiv întreaga clădire a trebuit să fie evacuată.

Procuratura din Tivoli a deschis o anchetă, iar asupra persoanelor decedate se vor efectua autopsii pentru a se stabili cauza morţii.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri