Iohannis salută decizia Suediei de a aplica pentru aderarea la NATO: Alianța noastră va fi mai puternică ca niciodată

Data publicării:
klaus iohannis la nato
Președintele Klaus Iohannis. Foto: Profimedia Images

Președintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj în care anunță că „România salută decizia Suediei de a aplica pentru aderarea la NATO”. Odată cu aderarea Suediei și Finlandei la familia NATO, Alianța noastră va fi mai puternică ca niciodată”, a scris președintele României.

Președintele mai transmite că România „sprijină pe deplin” o „aderare rapidă” a celor două state nordice.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Guvernul social-democrat al Suediei a luat luni decizia oficială de a solicita aderarea la NATO, călcând pe urmele vecinei sale Finlanda, într-o mișcare care va redesena harta geopolitică în nordul Europei.

„Există o mare majoritate în parlamentul Suediei în favoarea aderării la NATO”, a declarat prim-ministrul Magdalena Andersson în urma unei dezbateri despre politica de securitate. „Cel mai bun lucru pentru Suedia și pentru populația suedeză este să se alăture NATO”.

De asemenea, președintele Finlandei, Sauli Niinisto, a anunțat, duminică, că țara sa va depune oficial cerere de aderare la NATO.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri