Iranul a raportat aproape 40.000 de cazuri noi de coronavirus în doar 24 de ore

Data publicării:
Women wear face masks as a precaution against the outbreak of Coronavirus Coronavirus outbreak, Iran - 24 Feb 2020 With the spread of coronavirus in the world, the virus has hit Iran and Qom, Rasht has the highest number of people with coronavirus in Iran. Currently schools and universities in Gilan province are closed and people move less in the city., Image: 500868659, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Babak Jeddi/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia
Iranul este una dintre cele mai afectate țări de coronavirus. Foto: Profimedia

Iranul a înregistrat un nou record de infectări cu noul coronavirus în decurs de 24 de ore, potrivit datelor oficiale comunicate marţi de autorităţile din această ţară, în care situaţia sanitară cauzată de pandemia de COVID-19 continuă să se agraveze, informează AFP.

În ultimele 24 de ore, autorităţile sanitare iraniene au înregistrat 39.019 cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, care au ridicat bilanţul total al contaminărilor la 3.979.727. În acelaşi interval au fost raportate alte 378 de decese asociate COVID-19, iar numărul total al persoanelor decedate de la începutul pandemiei în Iran din cauza acestei boli a ajuns la 91.785, potrivit autorităţilor locale.

Luni, Iranul raportase deja un nou record al infectărilor zilnice: 37.819 de cazuri confirmate în 24 de ore, scrie Agerpres.

Autorităţile sanitare naţionale mărturisesc că statisticile oficiale despre pandemia de COVID-19 sunt mult subevaluate.

Pe 26 iulie, această ţară depăşise pentru prima dată pragul de 30.000 de cazuri asociate variantei Delta, considerată a fi mult mai contagioasă.

Cu câteva zile mai devreme, autorităţile iraniene au închis pentru aproape o săptămână serviciile publice şi băncile din Teheran, precum şi pe cele din provincia învecinată Alborz, pentru a limita creşterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Luni, liderul spiritual iranian, ayatolahul Ali Khamenei, a ordonat Comitetului naţional de combatere a coronavirusului să ia "măsurile necesare" pentru a limita ceea ce Guvernul de la Teheran prezintă ca fiind "cel de-al cincilea val" al pandemiei.

La fel ca multe alte ţări, Republica Islamică Iran mizează pe vaccinuri pentru a ieşi din această criză sanitară, dar campania naţională de vaccinare, lansată la începutul lunii februarie, nu avansează la fel de repede pe cât şi-ar dori autorităţile iraniene.

Peste 10,7 milioane de iranieni au primit cel puţin o primă doză de vaccin, în timp ce doar 2,8 milioane de rezidenţi au primit ambele injecţii necesare, a precizat marţi Ministerul Sănătăţii din această ţară. Iranul are o populaţie de aproximativ 83 de milioane de locuitori.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri