Italia ar urma să anunțe lockdown total în mai multe zone. Ieșirea din localitate interzisă, magazinele neesențiale închise

Data actualizării: Data publicării:
Milano, Duomo
Italia ar urma să intre din nou în lockdown total în zonele considerate a fi de risc Foto: Profimedia Images

Guvernul italian se pregătește de lockdown total în zonele cu cele mai multe cazuri de Covid-19. Oamenii vor avea interzis să intre sau să iasă din orașele mari ale Italiei, respectiv cele desemnate a fi zone cu risc ridicat de infectare cu coronavirus, notează Bloomberg, care citează un nou decret privind restricțiile impuse de autorități. 

Decretul, așteptat să fie semnat de premierul Giuseppe Conte marți seara, va impune de asemenea restricții de circulație în toată țara, în intervalul orar 22:00 - 05.oo, conform documentului citat de Bloomberg.

Italienilor din zonele cu cel mai mare risc de infectare li se va permite să părăsească localitatea numai din motive specifice,  pentru a merge la serviciu sau la medic, arată proiectului.

Dispozițiile ar urma să intre în vigoare joi și vor dura până pe 3 decembrie. Magazinele considerate neesențiale, precum și barurile și restaurantele, vor fi închise complet în zonele cu risc ridicat. Farmaciile și toate magazinele care vând produse alimentare sunt singurele ce vor rămâne deschise. Guvernul va opri, de asemenea, croazierele cu nave de pasageri sub pavilion italian.

Școlile rămân deschise, însă elevii mai mari de clasa a VII-a vor studia online. Liceele au fost deja închise în toată Italia, iar elevii învață exclusiv de la distanță. 

Măsurile de carantină, elaborate după ce Italia a înregistrat din nou aproape 30.000 de cazuri noi de Covid

Premierul Conte, care a intenționat să evite un nou blocaj național, în încercarea de a salva economia fragilă a țării, ar fi elaborat noile restricții după ce Italia a înregistrat 28.244 de noi cazuri de virus, marți. Țara a raportat 353 de decese cauzate de virus, cel mai mare număr de la începutul lunii mai, iar în ceea ce privește pacienții din unitățile ATI, numărul a ajuns la 2.225, cel mai mare salt din martie.

Autoritățile naționale și regionale încă dezbat care sunt zonele considerate a fi cu risc ridicat. Accentul a fost pus pe regiunea Lombardia din jurul Milano, Piemonte, Torino și Calabria. 

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri