Joe Biden, după ce Putin a anexat ilegal bucăți din Ucraina: „Nu poate ocupa teritoriile vecinilor săi și să scape cu asta, e simplu”

Data actualizării: Data publicării:
U.S. President Joe Biden delivers remarks on the ongoing federal response for Hurricane Ian in the Roosevelt Room at the White House
Președintele american Joe Biden a confundat Cambodgia cu Columbia. Foto: Profimedia Images

Președintele american Joe Biden a declarat vineri, după ce Vladimir Putin a anexat ilegal teritoriile ocupate din estul și sudul Ucrainei, că Statele Unite nu vor recunoaște niciodată referendumurile false organizate în cele patru regiuni și a anunțat că va suplimenta ajutoarele militare pentru Ucraina cu încă 13 miliarde de dolari. Biden l-a atenționat pe Putin că SUA și alițaii lor vor apăra „fiecare centimetru pătrat” din teritoriul țărilor NATO.

„Statele Unite și aliații nu se vor lăsa intimați de amenințările lui Putin. Nu ne va speria și nu ne va intimida. Acțiunile lui Putin sunt un semn disperare. (...) Statele Unite nu vor recunoaște niciodată referendumurile false, lumea nu le va recunoaște. Nu poate ocupa teritoriile vecinilor săi și să scape cu asta, e simplu. Vom continua să livrăm echipament militar pentru ca Ucraina să-și poată apăra teritoriul, inclusiv resurse suplimentare pe care Congresul mi le va aproba astăzi, în valoare de încă 13 miliarde de dolari”, a declarat președintele Joe Biden vineri, la Casa Albă.

El l-a atenționat pe Vladimir Putin că SUA și aliații vor apăra teritoriul NATO de orice agresiune. 

„America și aliații NATO sunt pregătiți să apere fiecare centimetru pătrat din teritoriul NATO. Fiecare centimetru pătrat. Așa că, domnule Putin, nu mă înțelege greșit! Fiecare centimetru pătrat”, a subliniat Joe Biden.

Președintele american a vorbit și despre incidentul din Marea Baltică, unde s-au înregistrat avarii la conductele de gaz Nord Stream 1 și 2, spunând că a fost un act de sabotaj.

„A fost un act deliberat de sabotaj, iar acum Rusia duce o campanie de dezinformare. Am vorbit cu aliații noștri și vom merge exact în acel punct să vedem ce s-a întâmplat. În clipa asta nu știm exact ce s-a întâmplat. Dar nu ascultăm ce spune Putin, pentru că știm că ce spune el nu este adevărat”, a mai precizat Joe Biden.

Vladimir Putin a semnat vineri decretele prin care a anexat ilegal teritoriilor ocupate din Ucraina la Rusia, după referendumurile-farsă ilegale pe care rușii le-au organizat de-a lungul săptămânii care a trecut.

Rușii au organizat o ceremonie somptuoasă pentru anexarea teritoriilor ocupate, urmată de un spectacol grandios în Piața Roșie din Moscova.

Citește și: Stoltenberg: NATO nu recunoaște anexările ilegale Rusiei. „Vor exista consecințe severe pentru Rusia, dacă folosește arme nucleare”

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri