Joe Biden vine în Europa săptămâna viitoare. Președintele SUA se va întâlni și cu Regele Charles

Data publicării:
presedintele sua, joe biden
Președintele Statelor Unite, Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Casa Albă a anunțat, într-un comunicat, că Joe Biden va face un turneu în Europa. Președintele va merge în Marea Britanie, Lituania și Finlanda.

Biden va merge în Marea Britanie, unde se va întâlni cu Regele Charles al III-lea și cu premierul Rishi Sunak, apoi va ajunge în Lituania, la Vilnnius, pentru Summit-ul NATO, între 11 și 12 iulie, iar pe 13 iulie va vizita Finlanda pentru o întâlnire cu liderii țărilor nordice, fiind țara care a aderat recent la NATO.

Joe Biden va fi în Europa începând de săptămâna viitoare, de pe data de 9 iulie, și va sta până pe 13 iulie.

„În perioada 9-13 iulie, președintele Biden are programată o călătorie în Regatul Unit, Lituania și Finlanda. Președintele Biden se va deplasa mai întâi la Londra pentru discuții cu Regele Charles al III-lea și cu prim-ministrul Rishi Sunak, pentru a consolida și mai mult relația strânsă dintre națiunile noastre. Președintele se va deplasa apoi la Vilnius, Lituania, în perioada 11-12 iulie, pentru a participa la cel de-al 74-lea Summit NATO. Pe 13 iulie, președintele Biden va vizita Helsinki, Finlanda, pentru un summit al liderilor nordici și americani”, precizează Casa Albă într-un comunicat.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri