Joe Biden vrea ca dezbaterea prezidențială din 15 octombrie să fie anulată dacă Donald Trump este în continuare infectat

Data actualizării: Data publicării:
Colaj din două fotografii, în stânga președintele Donald Trump, iar în dreapta fostul vicepreședinte Joe Biden, din profil.
Foto: Getty Images

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, a afirmat că, dacă Donald Trump este în continuare pozitiv la COVID-19, pentru următoarea lor dezbatere televizată, la 15 octombrie, cei doi rivali la prezidenţialele din 3 noiembrie "nu vor trebui să dezbată", notează AFP.

"Nu ştiu care este statutul lui actual. Abia aştept să pot dezbate împotriva lui, dar sper că vor fi respectate toate protocoalele", le-a declarat fostul vicepreşedinte american jurnaliştilor care îl însoţeau în campania lui electorală.

"Cred că dacă are în continuare COVID-19, nu va trebui să dezbatem", a precizat democratul, 77 de ani, aflat în fruntea sondajelor, scrie Agerpres.

"Cred că va trebui să urmăm consemne foarte stricte", a declarat Joe Biden marţi. "Prea mulţi oameni au fost infectaţi. Este o problemă foarte serioasă", a adăugat el.

Joe Biden şi-a mărit avantajul în anchetele de opinie după o primă dezbatere haotică şi incisivă, la 29 septembrie. Trei zile mai târziu, Donald Trump, 74 de ani, a anunţat că a fost testat pozitiv la noul coronavirus.

Internat în spital vineri seară, preşedintele republican a revenit luni seară la Casa Albă cu o punere în scenă grandioasă.

Iar marţi, a scris pe Twitter "Mă simt bine!", declarându-se nerăbdător să dezbată din nou, la 15 octombrie, la Miami, cu Joe Biden.

Familia preşedintelui, printre care Melania Trump şi ea testată pozitiv în cursul nopţii de joi spre vineri, şi-a dat jos măştile în sala unde a avut loc prima dezbatere, la Cleveland, în Ohio.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri