Jucăria preferată a copiilor, retrasă de la vânzare pe Amazon și în Marea Britanie. Cum îi îmbolnăvește pe micuți

Data publicării:
slime

Hamleys, o companie din Marea Britanie, care produce slime-uri, unele dintre jucăriile preferate ale copiilor, a retras produsele de la vânzare, după ce un studiu a arătat că acestea conțin nivele de bor de patru ori mai mare decât limita impusă de Uniunea Europeană, scrie BBC News.

În cantități mari, borul poate duce la infertilitate, iritații ale pielii, diaree, greață sau crampe, avertizează grupul Which?, care a efectuat testele. În total, au fost testate 13 slime-uri, care pot fi cumpărate și de pe Amazon. Dintre acestea, 6 conțineau substanțe periculoase pentru copii. În urma testelor, jucăriile periculoase au fost retrase de la vânzare. 

Slime-urile au devenit unele dintre cele mai populare jucării pentru copii. Pe Youtube, clipurile cu informații despre cum se prepară compoziția sau videoclipurile de „unboxing” au milioane de vizualizări.

Însă multe dintre jucăriile cu slime din comerț conțin borax, substanța care le dă consistența lipicioasă, care se folosește și la fabricarea săpunurilor sau detergentului. Atunci când este folosită în cantități mari, substanța poate provoca inclusiv arsuri la nivelul mâinilor.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri