Kremlinul anunţă că a fost reparată cupola Palatului Senatului, deteriorată în atacul cu drone pe care l-a pus pe seama Kievului

Data actualizării: Data publicării:
dom senat-kremlin
Kremlinul anunţă că a fost reparată cupola Palatului Senatului, deteriorată în atacul cu drone pe care l-a pus pe seama Kievului. FOTO: captură video

Kremlinul a anunţat că a fost reparată cupola Palatului Senatului, deteriorată într-un atac cu drone care a avut loc miercuri şi care a fost pus de Moscova pe seama Kievului.

"Cele două plăci de cupru deteriorate ale domului au fost înlocuite", a declarat Elena Krilova, purtătoare de cuvânt a administraţiei prezidenţiale, pentru agenţia Interfax.

Palatul Senatului, clădire pe care flutură steagul tricolor rus ce poate fi văzut din Piaţa Roşie, este folosit încă de la prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1991 ca birou al preşedintelui Federaţiei Ruse.

În momentul în care rămăşiţele dronelor doborâte de apărarea antiaeriană rusă au lovit cupola, preşedintele rus Vladimir Putin nu se afla în biroul său, ci în reşedinţa sa de ţară din Novo-Ogariovo, unde îşi petrece cea mai mare parte a timpului, scrie Agerpres.

De fapt, Putin s-a întors abia joi la biroul său de la Kremlin pentru a se întâlni cu ministrul economiei, Maxim Reşetnikov.

Presa locală a subliniat că acest atac, pe care unele mass-media independente şi internaţionale îl consideră o înscenare pusă la cale de Moscova, a fost primul comis împotriva Kremlinului după cel de-al Doilea Război Mondial. Kremlinul a acuzat SUA că se află în spatele atacului şi a altor atacuri de pe teritoriul rus, lucru negat categoric de Washington.

Şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a negat orice legătură cu atacul, declarând că Kievul doar se apără şi nu vizează ţinte pe teritoriul Rusiei.

Putin a discutat vineri cu membrii Consiliului Securităţii Rusiei despre organizarea paradei militare de Ziua Victoriei din 9 mai în Piaţa Roşie, principala preocupare a autorităţilor după atac.

Şeful statului rus nu va participa la 9 mai la uriaşa defilare a civililor de pe străzile Moscovei în care ruşii poartă fotografii cu rudele lor care au pierit în cel de-al Doilea Război Mondial, întrucât acest eveniment (Regimentul Nemuritor) a fost anulat din motive de securitate.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri