Kremlinul spune că folosirea rezervelor financiare ale Rusiei pentru reconstrucția Ucrainei ar fi „un jaf la drumul mare”

Data publicării:
Dmitri Peskov
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Foto: Profimedia Images

Folosirea rezervelor financiare ale Rusiei de către Uniunea Europeană și țările G7 pentru reconstrucția Ucrainei după invazia armatei ruse ar fi „un jaf la drumul mare”, a spus Kremlinul, marți, relatează Reuters. Kremlinul a mai spus și că o astfel de măsură „ar provoca un răspuns în consecință” din partea Rusiei.

Ministrul german al finanțelor, Christian Lindner, a declarat pentru patru publicații europene că este deschis ideii de a confisca activele rusești înghețate ca parte a sancțiunilor și pentru folosirea lor pentru a finanța reconstrucția Ucrainei.

El a mai spus și că mai multe propuneri în acest sens sunt deeja discutate printre țările G7 și UE.

Reacția de la Kremlin nu a întârziat să apară – Dmitri Peskov le-a spus jurnaliștilor că nimeni nu a informat Rusia de o astfel de inițiativă și a calificat-o drept „o acțiune ilegală, flagrantă și care ar provoca un răspuns în consecință”.

„Ar fi, în fapt, un jaf la drumul mare”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Organizația G7 a interzis tranzacțiile cu Banca Centrală a Rusiei și i-a înghețat activele depozitate în jurisdicțiile țărilor membre după ce Rusia a invadat Ucraina.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri