La o zi după ce și-a anunțat retragerea, Rodrigo Duterte spune că fiica sa va candida pentru a-i lua locul

Data publicării:
Rodrigo Duterte și fiica sa
Rodrigo Duterte, alături de fiica sa, Sara Duterte Carpio. Foto: Profimedia Images

Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a anunțat că fiica sa va candida la prezidențialele din 2022 pentru a-l succeda în funcție, relatează Reuters. Anunțul a fost făcut în cadrul unui interviu susținut imediat după ce controversatul președinte și-a anunțat retragerea din politică, sâmbătă.

În prezent, Sara Duterte-Carpio este primărița orașușui Davao, al treilea cel mai mare oraș al țării. În ciuda spuselor tatălui ei, Duterte-Carpio s-a înscris, sâmbătă, în cursa pentru un nou mandat de primar.

Conform presei filipineze, Duterte a declarat că fiica sa va candida la președinție în 2022, alături de senatorul Christopher Go, care va candida la vicepreședinție. Go este un apropiat al lui Duterte.

Purtătoarea de cuvânt a fiicei lui Duterte a declarat, însă, că are „doar informațiile care au apărut în presa locală”.

Observatorii politici spun că este crucial pentru Duterte să aibă un succesor loial care să-l protejeze de posibile acțiuni în instanță după încheierea mandatului – fie în țară, fie la Curtea Penală Internațională – în situația în care administrația pe care a condus-o se face vinovată de nenumărate crime comise în războiul său împotriva drogurilor.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri