Lacul Mead, unde a fost descoperit un schelet într-un butoi, își dezvăluie secretele. Încă un set de rămășițe umane a fost identificat

Data publicării:
lacul Mead
Nivelul lacului Mead, cel mai mare rezervor de apă din Statele Unite, a scăzut considerabil sub efectul unei secete cronice. Apa lacului a atins cel mai scăzut nivel din 1937. Foto: Profimedia

Rămășițele umane descoperite în Lacul Mead în octombrie anul trecut au fost identificate. Este vorba despre un bărbat de 39 de ani despre care se crede că s-a înecat în lac în urmă cu aproape cinci decenii, au anunțat oficialii citați de CNN.

Examinatorii medicali au stabilit că rămășițele aparțin lui Donald Smith, un bărbat din Las Vegas, care se pare că s-a înecat în aprilie 1974, a precizat într-un comunicat Biroul de Medicină Legală al comitatului Clark.

„Identificarea s-a bazat pe analiza ADN și pe rapoartele de la incidentul inițial. S-a stabilit că cauza morții domnului Smith este înecul accidental”, se arată în comunicat.

Rămășițele lui Smith au fost descoperite după ce un scafandru a dat peste un os uman în Golful Callville din Zona Națională de Recreere din Lake Mead, pe 17 octombrie, ceea ce a declanșat o operațiune de căutare făcută de o echipă de scafandri.

Cel puțin 6 schelete au fost descoperite în ultimul an, după ce o secetă prelungită a scăzut nivelul apei din Lacul Mead la un minim record.

Zonele în care apa a secat au scos la iveală, de asemenea, câteva bărci scufundate anterior, o navă istorică din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și una dintre supapele originale de admisie a apei din rezervor.

Medicii legiști încearcă să stabilească identitățile și cauzele morții celorlalte rămășițe descoperite în lac.

Un schelet, găsit în apropierea zonei Golfului Callville pe 7 mai 2022, a fost identificat drept  Thomas Erndt, în vârstă de 42 de ani, au declarat oficialii din Clark County. Familia lui Erndt a spus că acesta s-a înecat într-o seară, acum 26 de ani, când a ieșit să facă o baie în lac, dar nu a mai fost văzut de atunci.

Celelalte schelete, însă, nu au fost încă identificate.

Este vorba despre trei seturi de rămășițe parțiale găsite în august și iulie, de-a lungul malului popularei plaje Boulder, care aparțin unei singure persoane, potrivit medicului legist.

De asemenea, rămâne neidentificat primul schelet, găsit pe 1 mai 2022, ascuns într-un butoi ruginit, cu o rană făcută de o armă. Anchetatorii spun că este vorba despre victima unei crime care a avut loc între mijlocul anilor '70 și începutul anilor '80.

Dar, fără identificarea victimei, anchetatorii nu au piste de ivestigație, iar pe măsură ce trece mai mult timp, șansele de a găsi martori și potențiali suspecți se reduc.

„Dacă te gândești la ce vârstă au martorii sau oricine are legătură cu acest caz, aceștia îmbătrânesc cu fiecare zi. Dacă mai sunt în viață. Aș spune că aceasta este probabil cea mai mare preocupare a noastră în acest moment”, a spus locotenentul Jason Johansson de la Poliția din Las Vegas.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri