Lavrov spune că a primit în Egipt un mesaj de la Blinken. „Aici nu vorbim deloc despre Ucraina”

Data actualizării: Data publicării:
serghei lavrov cu mana la ochelari
Serghei Lavrov spune că a primit un mesaj din partea Statelor Unite. Foto: Profimedia

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a declarat că primit un mesaj din partea Statelor Unite, pe tema Ucrainei, prin intermediul omologului său egiptean, Sameh Shukri. Secretarul de stat american Antony Blinken a fost în vizită la Cairo înaintea lui Serghei Lavrov.

„Domnul ministru (Sameh Shukri - n.r.), răspunzând mai devreme unei întrebări, a spus că a transmis un anumit mesaj de la secretarul de stat Blinken, care a fost recent în vizită la Cairo. Confirm acest lucru”, a declarat Serghei Lavrov luni, la conferința de presă după întâlnirea cu omologul său egiptean, potrivit TASS.

„Rusia este pregătită să asculte orice propunere serioasă care are scopul de a rezolva situația actuală într-un context larg”, a mai afirmat Lavrov.

Potrivit acestuia, mesajul lui Antony Blinken conține doar apeluri către Rusia „de a se opri și părăsi” Ucraina. 

„Am auzit încă un mesaj din că Rusia trebuie să se oprească, Rusia trebuie să plece și apoi totul va fi în regulă”, a mai adăugat șeful diplomației ruse.

În același timp, Lavrov a mai spus că există ceva ce „Blinken nu a transmis”.

„Dar a doua parte a apelului, adevăratul interes al Statelor Unite și al Occidentului, a fost transmisă de secretarul general (NATO), domnul Stoltenberg, când a fost în Republica Coreea ieri. Într-unul dintre discursurile sale, el a spus că Rusia trebuie să piardă, trebuie înfrântă, iar Occidentul nu-i poate permite Ucrainei să piardă, pentru că atunci Occidentul va pierde, întreaga lume va pierde.”

„Totul e clar, aici nu vorbim deloc despre Ucraina. Regimul de la Kiev, care nu este independent, îndeplinește voința suveranului - Statele Unite și restul Occidentului, care este subjugat Washingtonului - de a nu permite să se întâmple nimic pe scena internațională care ar pune în pericol hegemonia pe care SUA o clamează în lumea modernă”, a mai spus Lavrov.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri