Leonor, prințesa moștenitoare a Spaniei, va face 3 ani de pregătire militară

Data publicării:
Leonor, prințesa moștenitoare a Spaniei
Leonor, prințesa moștenitoare a Spaniei. Foto: Profimedia

Prinţesa Leonor, în vârstă de 17 ani şi prezumtiva moştenitoare a tronului Spaniei, va face trei ani de pregătire militară începând cu luna august, a anunţat ministrul Apărării, Margarita Robles.

Monarhia spaniolă depune eforturi pentru a-şi repara imaginea după o serie de scandaluri izbucnite în ultimul deceniu, în special cele legate de fostul rege Juan Carlos, care a abdicat în 2014 în favoarea fiului său, regele Felipe, relatează Reuters, citată de Agerpres.

„Aşa cum este cazul tuturor monarhiilor parlamentare, (moştenitorul) trebuie să aibă o pregătire militară şi o carieră militară”, a spus Robles după o şedinţă de guvern.

Fiica cea mare a lui Felipe, Leonor, care va absolvi un curs liceal de doi ani la UWC Atlantic College în Ţara Galilor peste câteva luni, va împlini 18 ani în octombrie. Ea este prima în ordinea succesiunii la tron, dacă nu se naşte un moştenitor de sex masculin, urmată de sora ei, Sofia.

„La momentul oportun, comandantul-şef al forţelor armate va fi o femeie, iar în ultimii ani am depus eforturi importante pentru încorpora femei în forţele armate”, a spus Robles.

Prinţesa va efectua primul an de instrucţie la Academia Militară din Zaragoza, după care va merge la o şcoală navală, care va include navigarea vasului şcolar „Juan Sebastian Elcano”, şi îşi va finaliza studiile militare la General Air Academy.

Guvernul şi casa regală au stabilit de comun acord că pregătirea militară „foarte intensă” a infantei va precede studiile universitare, la fel cum s-a întâmplat şi cu tatăl ei în anii 1980.

Juan Carlos a abdicat în mijlocul unui scandal de fraudă fiscală în care au fost implicaţi membri ai familiei regale, precum şi după un scandal generat de o excursie pentru a vâna elefanţi în Africa într-un moment când Spania traversa o perioadă de gravă recesiune.

Fostul suveran trăieşte în Dubai din august 2020. A părăsit Spania după ce mai multe anchete au fost demarate în Spania şi Elveţia pentru presupuse fraude. Investigaţiile au fost în cele din urmă oprite.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri