Lider din partidului lui Boris Johnson: Bineînțeles că premierul trebuie să demisioneze dacă a încălcat regulile

Data publicării:
Boris Johnson la o masă cu o ceașcă de ceai
Premierul britanic, Boris Johnson. Foto: Profimedia Images

Liderilor conservatorilor scoțieni, Douglass Ross, a declarat că Boris Johnson va trebui să demisioneze dacă ancheta în curs, privind finanțarea renovării apartamentului său cu bani publici, va concluziona că premierul britanic a încălcat codul de conduită ministerială, relatează The Independent și Agerpres.

Douglas Ross, liderul aripii scoțiene a Partidului Conservator, a fost întrebat dacă este de părere că Boris Johnson ar trebui să demisioneze în cazul în care ancheta în curs ajunge la concluzia că premierul a încălcat codul ministerial – „Bineînțeles”, a fost răspunsul acestuia.

„Cred că oamenii se aşteaptă la cele mai înalte standarde din partea acelora care ocupă cea mai înaltă funcţie în ţară, de aceea cred că oamenii sunt atenţi la anchetele aflate în prezent în desfăşurare şi aşteaptă răspunsuri”, a declarat la BBC şeful conservatorilor scoţieni.

Cu câteva zile înaintea alegerilor locale din 6 mai, şeful guvernului conservator este implicat în mai multe scandaluri jenante, într-o atmosferă de reglare de conturi cu fostul său consilier Dominic Cummings.

Printre aceste scandaluri se numără şi cel privind renovarea apartamentului pe care Boris Johnson îl ocupă cu logodnica sa Carrie Symonds şi copilul lor în Downing Street, la nr. 11, o anchetă fiind deschisă pe această temă de către comisia electorală.

Johnson, care a dat asigurări că a plătit facturile din propriul buzunar, este acuzat că a recurs la un împrumut nedeclarat din partea unui donator al Partidului Conservator.

Dacă până acum cota de popularitate a lui Boris Johnson părea puţin afectată de diversele scandaluri, sondajele de presă relevă o reducere a avantajului pe care conservatorii îl au în faţa laburiştilor.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri