Luptătoarea ISIS capturată în Mosul ar putea fi o adolescentă din Germania

Data actualizării: Data publicării:
nintchdbpict0003396617641

Procurorii încearcă să determine dacă o adolescentă germană în vârstă de 16 ani, care a dispărut după ce s-a convertit anul trecut la Islam, se numără printre cei 20 de luptători străini ai Statului Islamic (ISIS) descoperiţi de forţele irakiene într-un tunel subteran de sub Oraşul Vechi al Mosulului, transmite DPA, potrivit News.ro.

634
Foto: Captură video, tânăra care se presupune că ar fi Linda Wenzel

Adolescenta din Pulsnitz, o localitate situată în apropiere de Dresda, era în legătură cu mai mulţi membri ai grupării jihadiste pe un chat online ş aceasta s-a convertit la Islam.

Înainte de a dispărea, procurorii germani o anchetau pentru pregătirea unei acţiuni violente de subversiune împotriva autorităţilor statale, dar au fost nevoiţi să suspende investigaţia.

Procurorul Lorenz Haase a precizat că există ”noi dovezi... care sunt evaluate” şi ancheta ar putea să fie redeschisă dacă adolescenta reapare şi este identificată în mod clar.

Un număr de 20 de luptători străini au fost găsiţi săptămâna trecută într-un tunel subteran de sub Oraşul Vechi al Mosulului, la doar câteva zile după eliberarea oraşului de sub ocupaţia Statului Islamic.

De asemenea, jihadiştii aveau asupra lor arme şi centuri sinucigaşe, potrivit autorităţilor guvernamentale de la Bagdad.

Printre cei 20 de jihadişti se numără cinci cetăţeni germani, trei ruşi, trei turci şi doi cetăţeni din Canada.

Referindu-se la adolescenta de 16 ani, procurorii au următorul nume: ”Linda Wenzel”.

Potrivit The Guardian, Linda provine dintr-o familie destrămată. Profesorii de la Școala Ernst-Rietschel o descriu ca pe o elevă talentată, cu o înclinație deosebită spre matematică, fizică și chimie.

În urmă cu aproximativ jumătate de an, înainte de dispariția fetei din Germania, colegii Lindei Wenzel au observat o schimbare în comportamentul adolescentei, care făcuse o trecere neașteptată de la pasiunea pentru hip-hop la muzica arabă.

În primăvara lui 2016, Linda le-a mărturisit părinților ei interesul tot mai crescut față de Islam, ascunzând însă faptul că se convertise. Iar de Ramadan, tânăra i-a spus familiei că este la dietă. „Nu ne-am gândit nici măcar o secundă la așa ceva, ba chiar i-am cumpărat și un exemplar din Coran”, a declarat mama Lindei Wenzel, Katharina, în presa germană.

În domiciul din Saxonia al fetei, anchetatorii au găsit un covor pentru rugăciune și o tabletă în care au descoperit datele de conectare pentru un cont de Facebook pe care Linda îl folosea pentru a păstra legătura cu diverse profiluri din state arabe. „Rugați-vă, sfârșitul este aproape”, scria în una dintre postările adolescentei pe rețeaua de socializare.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri