Ludovic Orban s-a întâlnit cu președintele Comisiei Europene. Justiția, subiectul principal al discuției

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban ursula von der leyen
Sursa: Facebook/Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a avut o întrevedere de lucru cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Oficialul european a afirmat că printre subiectele de discuţie se numără reformarea sistemului de justiţie din România, un demers „cu multe provocări”.

„Îmi face o deosebită plăcere şi onoare să îi urez bun venit premierului României. Mă bucur în mod deosebit că vom avea posibilitatea de a avea o reuniune bilaterală astăzi. Avem multe subiecte de discutat. Desigur, vom vorbi despre planurile dumneavoastră în ceea ce priveşte economia, planurile de reformare a sistemului de justiţie, un lucru foarte important cu multe provocări. Dar ştiţi că Comisia Europeană este alături de dumneavoastră şi am început deja să discutăm despre subiecte de interes comun, fie că este vorba de Pactul Verde European sau despre dezvoltarea economiei. De asemenea, vom discuta despre cum poate UE să fie pregătită pentru era digitală.

În acest domeniu contez pe România, pentru că aveţi o reputaţie excelentă în acest domeniu”, a spus Ursula von der Leyen, înainte de întrevederea de lucru cu Ludovic Orban, conform Mediafax.

Premierul României a susţinut că îi va prezenta preşedintelui Comisiei Europene evoluţiile pozitive din România.

„Mă bucur că am ocazia de a avea această primă întâlnire cu preşedintele CE, Ursula von der Leyen, în noua calitate oficială de prim-ministru al României. Este o ocazie excelentă pentru a-i prezenta preşedintelui CE evoluţiile pozitive din România, faptul că România este un partener serios, responsabil, angajat în antingerea obiectivelor UE şi în aplicarea reglementărilor adoptate de instituţiile europene. Sigur că vom avea ocazia de a discuta probleme extrem de importante privind viitorul UE, probleme care ne frământă legate de noul buget al UE. De asemenea, ne dorim ca în cadrul „Pactului Verde” să existe o atenţie acordată fiecărei ţări”, a subliniat Orban.

Şeful Executivului a adăugat că România are ca scop aderarea la Schengen şi punerea în practică a recomandărilor MCV, astfel încât să poată fi încheiat mecanismul.

„ Cu siguranţă că ne vom prezenta în continuare obiectivele pe care le avem de aderarea României la Schengen, de obiectivul pe care îl avem de a pune în practică recomandările din MCV, astfel încât să obţinem pratic încheierea acestui mecanism. Lucrurile se ştiu limpede. În România au avut evenimente importante care au schimbat în bine realităţile din România”, a conchis Orban, înainte de întrevederea cu Ursula von der Leyen.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri