Macron: Gruparea ISIS care a revendicat atacul terorist de la Moscova a avut mai multe tentative și în Franța

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0859266994
Președintele francez Emmanuel Macron. Foto: Profimedia Images

Preşedintele Emmanuel Macron, aflat luni în vizită la Cayenne, a confirmat că gruparea Stat Islamic Khorasan (ISIS-K), care a revendicat atacul de vineri de la Moscova, soldat cu 137 de morţi, a avut mai multe tentative de atentat şi în Franţa, relatează BFMTV, preluat de News.ro.

Ramura „implicată” a Statului Islamic a avut „mai multe tentative” şi pe teritoriul Franţei, a declarat preşedintele la sosirea sa în Guyana Franceză.

Macron a spus că tocmai de aceea, planul Vigipirate al Franţei, care se referă la nivelul alertei teroriste, a fost ridicat la treapta sa maximă, urgenţă de atac, pe întreg teritoriul Franţei.

„Trebuie să ne ferim de orice instrumentalizare”, a mai spus Emmanuel Macron despre atacul de la Moscova, referindu-se fără îndoială la tendinţa regimului de la Kremlin de a pune vina pe Ucraina.

„Am propus o cooperare sporită serviciilor ruseşti şi partenerilor noştri din regiune”, a mai declarat preşedintele francez.

„Trebuie să evităm orice instrumentalizare sau denaturare, dar trebuie să fim exigenţi şi eficienţi. Acesta este spiritul în care mergem înainte şi sper că şi Rusia va face acelaşi lucru”, a adăugat el în declaraţii făcute în fața presei pe aeroport.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri