MAE rus l-a chemat pe ambasadorul Republicii Moldova să dea explicații pentru un protest la Chișinău împotriva invaziei ruse

Data publicării:
277138820_539930974101931_1525885084158151696_n
Manifestații împotriva războiului la Chișinău. Foto: Mdnews

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost convocatvineri la Ministerul de Externe al Rusiei, în urma protestelor ce au avut loc joi în fața Ambasadei Ruse la Chișinău de către un grup de circa 10 persoane, scrie publicața Deschide.md.

„Pe 25 martie, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darii, a fost chemat la Ministerul de Externe al Rusiei. A fost făcut un puternic protest din partea rusă în legătură cu acțiunea urâtă din apropierea Ambasadei Rusiei la Chișinău din 24 martie anul acesta, participanții căruia au demonstrat sloganuri insultătoare și au întreprins acțiuni inacceptabile”, a precizat MAE rus, citat de Ziarul de Gardă.

Protestarii au afișat pancarte cu mesajele „Stop War [Opriți Războiul!], precum și unele prin care îi îndemnau pe soferii care traversau bulevardul principal din Chișinău – Ștefan cel Mare – să claxoneze dacă sunt împotriva războiului din Ucraina.

Manifestații împotriva războiului la Chișinău. Foto: Mdnews
Manifestații împotriva războiului la Chișinău. Foto: Mdnews

O parte din protestari erau vorbitori de limbă rusă care s-au manifestat împotriva războiului din Ucraina.

În urma evenimentului, MAE rus a cerut Republicii Moldova să-și îndeplinească obligațiile internaționale și să ia măsurile corespunzătoare pentru a preveni repetarea „acțiunilor anti-ruse” în apropierea clădirii ambasadei Rusiei la Chișinău.

Citește și: LIVE TEXT - A 30-a zi de război. Cel puțin 300 de morți sub dărâmăturile teatrului din Mariupol. ONU: Indicii privind existența unor gropi comune

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri