MAE: Unul dintre românii de pe nava Westerdam a plecat spre casă

Data actualizării: Data publicării:
Nava de croazieră Westerdam
Nava de croazieră Westerdam Foto: Xinhua / Eyevine / Profimedia

Unul dintre cei 17 români aflați la bordul navei de croazieră Westerdam, care a acostat în Regatul Cambodgiei în condițiile epidemiei de coronavirus, a plecat spre casă, a anunțat Ministerul român de Externe. Toți membrii echipajului și pasagerii au fost supuși testelor și a fost infirmat coronavirusul, precizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri seara, că din datele obținute de către reprezentanții Ambasadei României la Hanoi (acreditată și pentru Cambodgia), toți pasagerii și membrii echipajului acostat în Regatul Cambodgiei au fost supuși testelor medicale, acestea infirmând existența vreunui caz de infectare cu coronavirus.

În prezent, pasagerii sunt transferați în capitala Cambodgiei, Pnom Penh, de unde vor fi îmbarcați pe diferite linii aeriene pentru a reveni în țările de domiciliu, respectiv de reședință.

Costurile aferente transportului internațional vor fi suportate de către proprietarul vasului de croazieră.

„Până la acest moment, un cetățean român a fost îmbarcat din Pnom Penh către România. Conform informațiilor comunicate de autoritățile locale, membrii echipajului (inclusiv cei 8 cetățeni români) vor rămâne la bordul navei Westerdam”, a transmis, vineri, MAE.

Ambasada României la Hanoi menține legătura în permanență cu autoritățile implicate în gestionarea situației și va acorda asistență consulară, în limita competențelor legale, dacă situația o va impune, spune MAE, citat de Mediafax.

Pasagerii şi membrii echipajului de pe vasul de croazieră Westerdam, printre care şi 17 români, au debarcat, vineri, în portul Sihanoukville, din Cambodgia. În ultimele două săptămâni, Japonia, Taiwan, Thailanda şi Filipine nu au permis vasului să intre în porturile lor de teama noului coronavirus, după ce vasul a făcut la un moment dat, în itinerariul său, o escală la Hong Kong. Asta, în ciuda faptului că la bordul său nimeni nu a prezentat în acest timp simptome de boală.

Vineri, însă, pasagerii de pe Westerdam au primit permisiunea de a debarca în Cambodgia. Cele 2.000 de persoane de la bordul vasului, printre care și 17 români, au fost primite în Cambodgia chiar de premierul Hun Sen, potrivit Globalnews.ca.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri