Mafioții din 'Ndrangheta puneau delfini morți la uși, pentru intimidare. Mărturii cumplite în procesul secolului din Italia

Data actualizării: Data publicării:
politie italia
Justiţia italiană a dat o lovitură majoră grupării 'Ndrangheta, cea mai puternică grupare mafiotă din Italia. FOTO: Profimedia Images

Mărturii cumplite la cel mai mare proces antimafia din Italia, în condițiile în care 70 de acuzați au fost condamnați deja. Câțiva dintre cei judecați au vorbit despre crimele comise și abuzurile, în speranța unor pedepse reduse.

Judecătorii au aflat astfel că membrii clanului 'Ndrangheta plasau delfini morți la ușile celor pe care voiau să-i intimideze.

Și acesta era doar începutul. Cei care nu cedau, erau uciși, iar cadavrele erau distruse pentru a nu exista dovezi împotriva lor.

'Ndrangheta este cel mai puternic clan mafiot din Italia. Domină piața cocainei și controlează afaceri de cele mai diferite tipuri, de la procesarea deșeurilor, la construcții și alimentarea cu apă potabilă în sudul Italiei.

În urmă cu două săptpmâni, poliţia din Italia a anunțat că a arestat aproximativ 100 de membri ai organizaţiei criminale 'Ndrangheta în raiduri coordonate în mai multe locuri din ţară.

Instalată în Calabria, în sudul Italiei, 'Ndrangheta este considerată una dintre cele mai mari şi mai puternice grupări criminale din Europa.

La începutul acestui an, rețeaua a fost pe prima pagină în presa din întreaga lume odată cu debutul „procesului secolului” în Calabria, regiune considerată fieful acestei mafii. Sunt judecați aproape 350 de acuzați, sunt chemați 900 de martori ai acuzării și 600 de avocați se ocupă de dosarele clienților lor. Este cel mai mare proces de crimă organizată din ultimele decenii, iar acuzațiile sunt dintre cele mai grave: asasinate, trafic de droguri, extorcare de fonduri și spălare de bani. La audierea preliminară, a fost nevoie de trei ore numai pentru a citi numele celor implicați, iar procesul este așteptat să dureze cel puțin un an. 

Investigațiile în acest caz s-au concentrat la început pe clanul Mancuso din provincia Vibo Valentia din Calabria. Arestările care s-au făcut miercuri în Italia și Germania au vizat alte două clanuri puternice ale grupului mafiot, familiile Agresta și Giorgi, ambele cu baza tot în Calabria, precizează Euronews. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri