Mai multe femei au fost drogate cu „drogul violului” la o petrecere de partid la care participa și cancelarul Olaf Scholz

Data actualizării: Data publicării:
olaf scholz tine un discurs
Cancelarul german Olaf Scholz. Foto: Profimedia Images

Cel puţin nouă femei care au participat la o petrecere a Partidului Social-Democrat german (SPD), desfășurată în prezenţa cancelarului Olaf Scholz, au fost victime ale „drogului violului”, a confirmat sâmbătă pentru AFP un oficial SPD, relatează Agerpres.

Informațiile au fost publicate inițial de cotidianul „Tagesspiegel”, iar un purtător de cuvânt al grupului parlamentar al SPD recunoaște că dezvăluirea acestor fapte a creat „o emoție destul de mare”. Sunt nouă victime despre care se știe până acum, dar reprezentantul SPD nu a exclus să mai existe şi altele.

La rândul său, Katja Mast, deputată SPD, a scris pe Twitter că le sfătuiește pe victime să depună plângere.

Partidul a transmis și un comunicat în care a denunțat „un act monstruos” și a precizat că a sesizat poliția Bundestagului (camera inferioară a parlamentului german - n.r.). AFP a cerut un punct de vedere, dar poliţia Bundestagului nu a dorit să facă vreun comentariu pentru moment.

Serbarea de vară a SPD - partidul din care provine cancelarul Olaf Scholz - a avut loc miercuri seară, în apropiere de sediul Cancelariei. Este o petrecere tradițională a SPD, înainte de vacanța parlamentară de vară, și la ea au participat circa 1.000 de persoane, printre care s-au aflat cancelarul, dar şi numeroşi deputaţi şi colaboratori ai lor.

„Era un eveniment intern. Nu se putea intra decât pe bază de invitaţie. Există încă multe incertitudini, poliţia anchetează”, a spus purtătorul de cuvânt menționat.

Aşa-numitul „drog al violului”, care provoacă în general greaţă şi ameţeli, se referă la diferite substanţe psihotrope turnate de obicei în paharul cu băutură al victimelor, fără știința lor, pentru ca apoi să se abuzeze de aceste persoan, iar ele să nu se poată împotrivi. În 2021, la Berlin, au fost înregistrate de poliţie 22 de cazuri de agresiuni cu „drogul violului”, potrivit cotidianului Berliner Zeitung. Numărul lor efectiv este însă probabil mult mai mare, pentru că multe dintre victime nu își pot aminti momentul în care au fost agresate sau pur și simplu le este ruşine să depună plângere. 

Anul trecut, cluburile, discotecile şi alte locuri de petrecere din capitala germană au rămas închise o mare parte a anului din cauza pandemiei.

Citiți și: Mai mulți tineri spun că au fost înțepați în cluburi pentru a li se injecta droguri. Poliția britanică a arestat trei suspecți

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri