Mama lui Shani Louk spune că fiica ei, al cărei trup a apărut plimbat într-o camionetă Hamas prin Gaza, este încă în viață

Data actualizării: Data publicării:
tanara-germana-2-e1697023488553
FOTO: Insider/ Instagram/ shanukkk

Mama lui Shani Louk, tânara cu cetățenie germană și israeliană capturată de militanții Hamas în timpul festivalului Supernova, spune că a primit informații potrivit cărora fiica ei este încă în viață, scrie Insider.

Ricarda Louk a declarat pentru publicația germană Bild că activiștii palestinieini pentru pace i-au spus că Shani Louk trăiește și se află într-un spital din Gaza, dar este grav rănită.

"Avem motive să credem că Shani trăiește, însă are o rană gravă la cap și este în stare critică. Fiecare minut contează", a declarat Ricarda Louk. "Nu primim nicio informație de la autoritățile de acolo (Gaza). Activiștii pentru pace ne-au spus că Shani va primi ajutor doar dacă autoritățile germane intervin", adaugă ea.

Autoritățile israeliene, germane și palestiniene nu au confirmat că știu unde se află Shani Louk sau dacă ea este în viață.

Ricarda Louk a declarat pentru Bild că ultima dacă când a vorbit cu fiica ei a încurajat-o să se ascundă într-un adăpost din apropiere, iar aceasta i-a spus că va găsi un loc sigur, în timp ce focuri de armă se auzeau pe fundalul convorbirii.

"Trebuie să acționați rapid ca s-o scoateți pe Shani din Gaza", a declarat Ricarda Louk pentru Bild.

Shani se afla alături de prietenul ei și alți prieteni și ar fi încercat să scape de militanții Hamas, însă s-au despărțit, iar în prezent doar ea și prietenul ei sunt dați dispăruți.

Imagini în care pare să apară trupul lui Shani Louk în spatele unei camionete pline de luptători Hamas, pe străzile din Gaza, au apărut pe internet sâmbătă și s-a presupus că tânara nu mai este în viață. Fața nu este vizibilă, însă familia a recunoscut trupul după păr și tatuaje. Tânăra este dezbrăcată, având doar lenjeria intimă, și stă cu picioarele îndoite în unghiuri nefirești. Un bărbat o apucă de păr în timp ce altul o scuipă.

Shani Louk, născută în Germania, participa la festivalul Supernova din sudul Israelului când a avut loc atacul militanților Hamas. Sute de persoane au fost ucise, iar luptătorii Hamas au răpit alți oameni și i-au dus în Fâșia Gaza.

Într-un interviu acordat zilele trecute publicației germane Der Spiegel, familia a spus că a primit informații de la bancă potrivit cărora cardul de credit pe care îl avea Shani a fost folosit în Gaza, potrivit Insider.

Israel a crescut frecvența atacurilor asupra Fâșiei Gaza și a impus blocada regiunii pe măsură ce războiul cu gruparea teroristă Hamas a intrat în a cincea zi. Bilanțul deceselor, în ambele tabere, depășește 3.000 de victime, în timp ce atacurile continuă de ambele părți. Hamas a lansat un utimatum dramatic: „Vom ucide câte o persoană pentru fiecare atac lansat fără avertisment asupra unei clădiri civile”. Peste 300.000 de rezerviști a mobilizat Israelul, care se pregătește să lanseze ofensiva terestră în orice clipă.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri