Acalmie în Coreea de Nord. Statul comunist a sărbătorit 101 ani de la naşterea lui Kim Ir Sen

Data publicării:
29032013-2013-04-16-09h05m12s89

Manifestanţii sud-coreeni au incendiat portretele liderilor comunişti chiar în ziua în care regimul din nord a marcat cea de-a 101 aniversare a naşterii lui Kim Ir Sen, venerat de cetăţenii săi. Sud-coreenii sunt furioşi pentru că Phenianul a respins chemarea la negocieri lansată de Seul.

Deocamdată însă, în statul comunist s-au derulat festivităţile dedicate fondatorului regimului. Printre alte manifestări, sportivi din mai multe ţări au participat la un maraton desfăşurat prin centrul capitalei.

China, singurul aliat important al Phenianului, s-a delimitat de afirmaţiile războinice ale oficialilor de la Phenian şi a făcut din nou apel la calm. „Indiferent ce se întâmplă, trebuie să rămânem angajaţi în denuclearizarea Peninsulei Coreene, să susţinem pacea în peninsulă şi să insistăm în rezolvarea problemelor prin dialog”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hua Chunyng.

Coreea de Nord ameninţă de mai multe săptămâni că va ataca Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia, după ce Naţiunile Unite au instituit noi sancţiuni împotriva Phenianului ca răspuns la ultimele sale teste nucleare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri