Avertisment: Succesorul lui Qassem Soleimani, ucis într-un raid al SUA, riscă să aibă aceeaşi soartă

Data publicării:
Top Iranian General Qasem Soleimani killed in US airstrike on Baghdad
FOTO: Agerpres

Esmail Ghaani, succesorul generalului iranian Qassem Soleimani la conducerea Forţei Quds, riscă să aibă aceeaşi soartă dacă organizează operaţiuni antiamericane, a avertizat joi Brian Hook, emisarul special american pentru Iran, relatează cotidianul Asharq al-Awsat.

Întrebat despre numirea lui Esmail Ghaani în funcţia de comandant al Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei, Brian Hook a spus: Dacă urmează acelaşi drum de ucidere a americanilor, va avea aceeaşi soartă, deoarece preşedintele a spus clar de mulţi ani că orice atac împotriva personalului militar american sau intereselor americane din regiune va fi urmat de un răspuns decisiv, iar preşedintele a demonstrat acest lucru pe 2 ianuarie.

Aceasta nu este o nouă ameninţare. Preşedintele a spus permanent că va acţiona decisiv pentru apărarea intereselor americane. Şi cred că regimul iranian înţelege acum că nu poate ataca America aşa cum vrea şi să scape de acest lucru fără urmări. Deci, vom trage la răspundere acest regim pentru orice atac asupra americanilor ori asupra intereselor americane din regiune”, a precizat Brian Hook, potrivit Mediafax.

Donald Trump a argumentat iniţial că generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Qods din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran, pregătea atacuri asupra unor misiuni diplomatice americane. Însă secretarul american al Apărării, Mark Esper, a afirmat că nu existau indicii specifice că liderul militar iranian pregătea atentate.

Iranul a atacat baze militare din Irak în care sunt trupe americane ca ripostă la asasinarea de către SUA a generalului Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri