Barack Obama: Niciun individ şi nicio organizaţie teroristă nu pot schimba modul în care trăim

Data actualizării: Data publicării:
U.S. President Barack Obama Holds A Press Conference
©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

37 de oameni au fost răniţi, în Statele Unite, în ultimele două zile, în incidente investigate ca teroriste. 29 de oameni au fost răniţi în urma unei explozii care a avut loc în New York şi alţi opt au fost înjunghiaţi într-un mall din Minnesota. În faţa unor astfel de evenimente, preşedintele Barack Obama este categoric: nu vom lăsa terorismul să schimbe modul în care trăim, a spus, cu puţin timp în urmă, liderul de la Casa Albă.

„Vom continua să conducem coaliţia internaţională în lupta pentru distrugerea grupării teroriste Stat Islamic, care instigă mulţi oameni pe internet să comită astfel de atacuri. Vom continua ofensiva împotriva ISIS, îi vom elimina liderii, îi vom distruge infrastructura. Continuă să piardă teritorii în Irak şi Siria”, a spus Barack Obama.

„În momente precum acesta, cred că este important să ne aducem aminte ce încearcă să obţină extremismul violent şi ce încearcă teroriştii să facă. Ei încearcă să rănească oameni nevinovaţi, dar vor şi să inducă frică şi să schimbe modul în care trăim, să ne submineze valorile. Trebuie să fim vigilenţi şi agresivi în prevenirea unor astfel de acte de violenţă fără sens”, a continuat președintele SUA.

Toţi avem îndatorirea cetăţenească de a nu ne preda în faţa unei astfel de frici şi nu există un exemplu mai bun în acest sens decât cel al cetăţenilor din New York şi New Jersey. În final, niciun individ şi nicio organizaţie precum gruparea teroristă Stat Islamic nu pot schimba modul în care trăim”, a adăugat Barack Obama.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri