Barack Obama și George Clooney și-au unit forțele și vor organiza o strângere de fonduri virtuală pentru a-l susține pe Joe Biden

Data publicării:
Barack Obama si Joe Biden, in timpul unui eveniment politic la Casa Alba
Foto: Guliver / Getty Images

Fostul preşedinte american Barack Obama și actorul George Clooney vor organiza marţi o strângere de fonduri virtuală destinată campaniei electorale a candidatului democrat la preşedinţia SUA Joe Biden, scrie Agerpres, citând Reuters.

Obama şi Clooney se vor angaja într-o "conversaţie virtuală", potrivit unei invitaţii către donatori obţinută de Reuters. Preţul biletelor variază între 250 şi 250.000 de dolari.

În iunie, Obama a organizat o strângere de fonduri pentru Biden, fostul său vicepreşedinte, care a adus campaniei acestuia din urmă peste 11 milioane de dolari. Biden se va confrunta cu preşedintele Donald Trump la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie din Statele Unite.

Pandemia de coronavirus l-a obligat pe Biden să organizeze evenimente de campanie online sau aproape de locuinţa sa din Delaware. Strângerile de fonduri virtuale s-au dovedit însă eficiente pentru Biden, ajutându-l pe acesta şi grupurile democrate aliate să strângă mai mulţi bani decât Donald Trump şi grupurile republicane în lunile mai şi iunie.

Clooney, un critic deschis al preşedintelui Donald Trump, şi soţia sa, Amal, conduc "Clooney Foundation for Justice", o organizaţie internaţională pentru drepturile omului. Luna trecută, el a donat 500.000 de dolari către "Equal Justice Initiative", o organizaţie non-profit care reprezintă în justiţie deţinuţi ce ar fi fost acuzaţi în mod greşit.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri