Boris Johnson va fi noul premier al Marii Britanii

Data actualizării: Data publicării:
boris johnson vorbeste la telefon getty
Foto: Guliver/GettyImages

Boris Johnson a fost ales în funcția de președinte al Partidului Conservator și premier al Marii Britanii, a anunțat marți Parlamentul de la Londra, potrivit BBC.

Boris Johnson a fost ales de membrii Partidului Conservator cu 92.153 de voturi lider al formaţiunii, înfrângându-l pe Jeremy Hunt (46.656 de voturi) şi urmează să devină, astfel, premierul Marii Britanii.

Prezența la urne în cadrul scrutinului intern a fost de 87,4%.

Boris Johnson va ține primul discurs în calitate de prim-ministru miercuri, la Palatul Buckingham.

Theresa May l-a felicitat pe Johnson, printr-un mesaj postat pe Twitter, pentru că a devenit lierul conservatorilor și transmite că vor lucra împreună pentru Brexit. „Felicitări lui Boris Johnson pentru că a fost ales liderul Partidului Conservator - trebuie să lucrăm împreună pentru a livra un acord Brexit pentru toată Marea Britanie și pentru a-l țime departe de Guvern pe Jeremy Corbyn. Vei avea parte de tot sprijinul meu”, este mesajul Theresei May.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Boris Johnson, care a fost primar al Londrei între 2008 și 2016, își va începe oficial mandatul de prim-ministru miercuri, după demisia Theresei May în contextul crizei Brexit.

Jeremy Corbyn: Boris Johnson a câștigat susținerea partidului său, nu a țării

Boris Johnson a obținut susținerea partidului său, însă nu a câștigat susținerea întregii țări, a declarat marți liderul opoziției britanice Jeremy Corbyn, în contextul în care acesta a fost ales la șefia Partidului Conservator și implicit premierul Marii Britanii, relatează site-ul postului CNN.

Corbyn s-a declarat împotriva ieșirii Marii Britanii din UE fără un acord, despre care Boris Johnson a afirmat că este un scenariu pe care îl ia în considerare.

Johnson a anunțat anterior că dorește să încheie un acord cu Uniunea Europeană, dar este pregătit să părăsească Blocul comunitar la data de 31 octombrie și fără un acord.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Donald Trump l-a felicitat pe Boris Johnson pentru victorie

Președintele american, Donald Trump, l-a felicitat pe Boris Johnson pentru victoria din alegerile din cadrul Partidului Conservator din Marea Britanie, care de miercuri va deveni succesorul Theresei May în fruntea Guvernului de la Londra.

”Felicitări lui Boris Johnson pentru că a devenit noul prim-minstru al Marii Britanii. El va fi minunat!”, a transmis Trump, prin intermediul Twitter.

Boris Johnson a fost ales marți în funcția de președinte al Partidului Conservator și premier al Marii Britanii.

Boris Johnson a obținut 92.153 de voturi, în timp ce contracandidatul său Jeremy Hunt a obținut 46.656 de voturi, în cadrul scrutinului la care au participat mmebri ai Partidului Conservator (centru-dreapta), aflat la guvernare în Marea Britanie.

Boris Johnson își va începe oficial mandatul de prim-ministru miercuri, după demisia Theresei May în contextul crizei Brexit.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Mihai Mărgineanu și soția lui, 19 ani de iubire și doi copii. "Nici nu știi ce să zici la o aniversare din...
Pro FM
Hailey Bieber e însărcinată și are deja o burtică proeminentă. Modelul și Justin Bieber au anunțat că vor...
Film Now
Chris Hemsworth, dezvăluiri despre rolul interpretat în „Furiosa”, prequel al filmului „Mad Max: Fury Road”...
Adevarul
Alina Kabaeva, „olimpica lui Putin", primele declaraţii după despărţire: „Dacă îți spune conducerea să nu te...
Newsweek
VIDEO 26 de țări contra Chinei, care a izolat Taiwan cu avioane de luptă. Distrugător SUA, implicat
Digi FM
Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer. Creatorul de pantofi, primele declarații după ce a fost operat...
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și...
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit...
Film Now
Hugh Grant a înșelat-o cu o damă de companie, dar i-a rămas prieten apropiat. Elizabeth Hurley, sprijinită de...